spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Ciprian Cristea, un vasluian de exceptie, a plecat, prea devreme, dintre noi!

- Advertisement -

REGRETE…Boala cruntã de care suferea Ciprian Cristea nu l-a iertat si l-a luat prea devreme de lângã noi. Decesul sãu a fost confirmat de rude si prieteni, ieri dimineatã pe o retea de socializare. Conform surselor noastre, fostul director al Directiei pentru Tineret Vaslui a fost diagnosticat cu cancer în urmã cu ceva timp si se afla la Iasi pentru un set de analize care sã îi ofere mai multe rãspunsuri. Din pãcate, corpul sãu a cedat în urma unei septicemii, acesta murind în somn. Vestea decesului sãu a creat un val tristete, regrete si întrebãri. Din cele povestite de apropiatii sãi, Ciprian era un profesionist desãvâsit, un coleg de exceptie, un profesor corect si un prieten de nãdejde. „Îl pot defini pe Ciprian ca fiind un om cu calitãti, suflet cald si prietenos, optimist si cu simtul umorului, pentru cã stia cã nimic nu uneste oamenii mai bine ca râsul. Mai mult, era sclipitor în meseria lui”, ne-a povestit un apropiat al acestuia. Apropiatii cred cã Ciprian stia mai de mult cã suferea de aceastã boalã cruntã, dar a preferat sã fie discret, sã nu spunã nimãnui, pentru a nu-i supãra pe cei dragi.

Judetul Vaslui a pierdut un alt om de exceptie, un profesionist si un individ ce aducea schimbare si fericire oriunde mergea. Ciprian Cristea ne-a pãrãsit mult prea devreme. La cei 37 de ani, acesta a fost rãpus de o boalã necrutãtoare. Din informatiile ce ne-au fost prezentate, Ciprian ar fi suferit de cancer, acesta mergând zilele acestea la Spitalul de Oncologie din Iasi pentru a efectua o serie de analize medicale. Nemultumit de rezultatele obtinute, acesta ar fi dorit ieri sã meargã la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Iasi, dar din pãcate nu a reusit sã mai deschidã ochii. În urma unei septicemii, fostul director al Directiei Judetene de Tineret a decedat fãrã suferintã, în somn, moartea sa fiind descoperitã de rudele la care stãtea în Iasi. Se pare cã Ciprian Cristea stia cã este bolnav de cancer, dar prin natura sa mai retrasã, nu a dorit sã dezvãluie acest lucru pentru a nu aduce griji familiei si prietenilor.

Moartea lui Ciprian a socat si întristat

Toti cei care l-au cunoscut pe Ciprian Cristea au rãmas socati la auzul vestii tragice. Acesta a fost caracterizat ca fiind un om inimos, optimist, un perfectionist si un profesionist. Nicoleta Mocanu a fost contabilã sef la Directia de Tineret Vaslui în perioada în care Ciprian a fost director al institutiei. Printre suspine, aceasta ne-a povestit cã, desi era tânãr, prin ambitia sa, acesta a fãcut numai bine. „Am lucrat cu Ciprian în perioada 2005-2010. Desi era tânãr, era foarte capabil, dând dovadã de curaj, ambitie si corectitudine în tot ceea ce fãcea. A facut foarte multe lucruri frumoase. Avea o capacitate managerialã iesitã din comun. Din pãcate, dupã acea perioadã, am rupt legãturile cu acesta. Din câte am înteles era profesor la ‘Anghel Ruginã’ si era si ghid în excursiile elevilor”, ne-a povestit actualul sef de personal al Directiei Judetene pentru Tineret si Sport Vaslui. Ca profesor, Ciprian Cristia a câstigat inimile elevilor si ale colegilor din învatãmânt. „Ca profesor era dur, dar nu era ursuz. Stia când sã glumeascã cu noi si când sã fie serios. Mi-a fost profesor de modul, dar nu stiam foarte multe despre el. Un lucru cert este cã nu era genul de persoanã care sã cearã ajutorul, era retras si independent”, ne-a povestit o fostã elevã a acestuia de la Liceul „Anghel Ruginã” din Vaslui. Vizibil afectatã de trecerea în nefiintã a fostului ei coleg, Cristiana Botan, inspector general adjunct în cadrul ISJ Vaslui, ne-a povestit putin despre Criprian ca profesor. „Nici nu stiu ce sã spun. Este o loviturã pentru noi. Am pierdut un bãiat cu foarte mult bun-simt, un coleg si un profesor foarte bun. Din pãcate, un contact extins cu el nu am avut, având mai multe ore la ‘Anghel Ruginã’, dar cât am lucrat cu el am rãmas impresionatã. Era discret cu viata sa, dar se implica foarte mult în toate activitãtile scolii. Te puteai baza foarte mult pe el si nici acum nu îmi vine sã cred cã nu mai este printre noi. Atât colegii sãi, cât si copii la care avea ore au pierdut un om foarte bun. Este de neexplicat cum în ultima vreme pierdem foarte multi oameni buni, iar un om ca Ciprian este cu adevãrat de neînlocuit”, ne-a povestit Cristiana Botan.

Un membru de valoare în organizatia PNL Vaslui

Energia sa debordantã a avut o impresie foarte bunã si în cadrul organizatiei PNL Vaslui, unde a detinut mai multe functii. Si aici vestea mortii lui Ciprian Cristea a fost o loviturã puternicã. „Am rãmas socat la auzul vestii. Îl cunosteam pe Ciprian de când lucram împreunã la Mecanica Vaslui si sunt prieten foarte bun si cu familia sa. A fost un om foarte bun, dintr-o familie exceptionalã. Mama sa lucreazã la GazEst si tatãl sãu lucreazã la Primãria Vaslui ca sef la Investitii si Achizitii Publice. Nu pot sã cred cã nu mai este printre noi si sper ca familia sa sã rãmânã puternicã în aceste momente”, ne-a povestit consilierul judetean Gelu Viziteu. Colega sa, Mioara Idriceanu, este la fel de socatã si regretã pierderea lui Ciprian.”Ce pot spune despre Ciprian în afarã cã a fost un coleg deosebit. Suntem socati de aceastã veste. Din pãcate, a fost luat prea devreme de lângã noi. Acesta mai avea multe de fãcut, multe de realizat. Din pãcate, în ultimul timp, nu am reusit sã ne mai vedem si asteptam vacanta sã ne adunãm toti colegii la un loc”, ne-a povestit aceasta. (Andrei Manolache)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.