spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Liceenii care nu au luat Bac-ul, inclusi în programul „La TINEri este Puterea”

- Advertisement -

INSTRUIRE… Programul „La TINEri este Puterea” a ajuns si la Vaslui. 24 de tineri cu vârste cuprinse între 19 si 23 de ani, care nu au promovat examenul de Bacalaureat cel putin o datã si provin din medii defavorizate, au participat la atelierele acestui proiect. Temele aprofundate în decursul celor trei zile au acoperit abilitãti profesionale si personale, esentiale pentru ocuparea unui loc de muncã.

Sesiunile desfãsurate în judetul Vaslui sunt primele din cadrul programului „La TINEri este Puterea”, un program national sustinut de Coca-Cola HBC Romania si implementat de  Asociatia The Social Incubator. Anul acesta, în judetul Vaslui, aproximativ 25% (peste 600) dintre elevii înscrisi la examenul de Bacalaureat nu au promovat. În acest context, 24 de tineri din judet au parcurs douã module în care au dobândit cunostintele necesare obtinerii unui loc de muncã. Abilitãtile pe care si le-au însusit în urma cursului au vizat douã categorii: abilitãti comportamentale printre care interactiune si relationare, feedback, comunicare si abilitãti profesionale precum management de proiect, managementul timpului, planificarea afacerilor, abilitãti de negociere, abilitãti de vânzãri.

“Am învãtat cum sã planific un proiect”

Toti tinerii înscrisi au finalizat cu succes cele douã module, alternând informatiile teoretice cu exercitii practice. „În aceste trei zile m-am simtit minunat, cu senzatia cã fac ceva pentru mine. Am învãtat cum sã planific un proiect, cum sã îmi organizez timpul ca sã duc proiectul la final, cum sã negociez si sã primesc feedback. Mai mult, am cunoscut alti oameni, mi-am fãcut prieteni noi, mã simt aproape cu totul diferit, pentru cã voi pleca de aici cu multe idei, cunostinte acumulate care îmi vor fi necesare si care mã vor ajuta foarte mult”, a declarat Robert B., unul dintre participantii în proiect. „În ciuda faptului cã provin din medii defavorizate, acesti tineri au multã energie bunã si curiozitate pentru învãtare, au potential în viitor si trebuie sprijiniti sã îsi atingã potentialul. Multi au intrat în program neîncrezãtori si au plecat cu planuri mari si încredere cã le pot realiza, prin muncã. „La TINEri este Puterea” se dovedeste a fi programul de care au nevoie, pentru evolutia lor personalã si profesionalã”, a spus Ionut Pascu, presedintele Asociatiei The Social Incubator.

Programul „La TINEri este Puterea” – sansa de a lucra cu profesionisti de cel mai înalt nivel

Programul „La TINEri este Puterea” face parte dintr-o initiativã mai amplã a Coca-Cola HBC Grup, denumitã Youth Empowered. Aceastã initiativã se adreseazã unei probleme din ce în ce mai serioase, la nivel global, care implicã tinerii din categoria NEET (acronim pentru Not Employed, in Education or Training). Acesti tineri, cu vârste cuprinse între 18-25 de ani, nu au promovat examenul de Bacalaureat, nu sunt angajati si nu sunt înscrisi într-o altã formã de educatie non-formalã. În România procentul lor ajunge la 23% (aproximativ 440.000). Participând gratuit în cadrul programului, tinerii au sansa de a lucra cu profesionisti de cel mai înalt nivel care îi vor îndruma cãtre noi oportunitãti profesionale, pentru a-si gãsi un loc de muncã.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.