spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Mihai Tudose, despre pensiile speciale: Nu o să dăm nicio Ordonanţă peste noapte. Vrem să facem curat pe zona pensiilor speciale

- Advertisement -

Guvernul nu va da „peste noapte” o Ordonanță în cazul pensiilor speciale, a afirmat luni premierul Mihai Tudose, precizând însă că trebuie făcut „curat” în acest domeniu.

„Nu o să dăm nicio Ordonanță peste noapte, v-o spun cu toată responsabilitatea. Este anunțată, este în dezbatere publică, dovadă că știe toată lumea de ea și nu va fi cu aplicabilitate imediată (…) O să lăsăm un termen de o lună, două luni, ca cei care se pot afla într-o situație de a-și depune dosarul de pensie să aleagă. Dar măcar să facem curat, vorbesc de toate pensiile speciale. Cea mai mare problemă — unde sumele și impactul pe buget este foarte mare — este în zona pensiilor militare, sunt și foarte mulți. Magistrații totuși au un statut special, va fi o altă discuție (…) Aștept de la colegii mei soluții”, a declarat Tudose, la Antena 3, arată Agerpres.

Ministerul Muncii va emite săptămâna viitoare o Ordonanță de Urgență prin care pensiile speciale nu se vor mai actualiza în raport cu salariile celor aflați în activitate ci vor crește în raport cu rata inflației, a declarat, duminică seara, la Antena 3, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, precizând că această ordonanță va intra în vigoare în jurul datei de 15 septembrie.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/mihai-tudose-despre-pensiile-speciale-nu-o-sa-dam-nicio-ordonanta-peste-noapte-vrem-sa-facem-curat-pe-zona-pensiilor-speciale_369282.html#ixzz4oUZHjUxe

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.