spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Scandal diplomatic între România şi Rusia. Ministrul Apărării: Să evităm reacţiile ostile

- Advertisement -

„Noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să evităm acţiunile ostile” – este reacţia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, în urma scandalului diplomatic cu Rusia. Moscova a cerut, oficial, explicaţii pentru incidentul aerian în care a fost implicat vicepremierul rus Dimitri Rogozin. Kremlinul acuză o provocare deliberată, iar preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, susţine că securitatea conaţionalilor săi a fost pusă în pericol.

„Noi trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică şi să facem ceea ce este necesar pentru a avea mai multă securitate şi a putea descuraja anumite acţiuni ostile”, a spus Ţuţuianu.

Avionul în care se afla vicepremierul Federației Ruse, Dmitri Rogozin, care ar trebui să ajungă vineri la Chișinău, a căutat, vineri după-amiază, o rută ocolitoare. Avionul vicepremierului rus a primit interdicție de survol a spațiului aerian al României, a anunțat MAE.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a comentat decizia autorităților române de a nu permite avionului în care se afla oficialul rus să tranziteze spațiul aerian român.

Avionul lui Rogozin, întors din zbor de România. Reacţia oficială a Rusiei

Potrivit Deschide.md, acesta a scris pe pagina sa de Twitter: „Autoritățile României au supus pericolului pasagerii avionului S7, femei și copii. Combustibilul era suficient doar până la Minsk. Așteptați răspuns, nemernicilor”.

Reacţia OFICIALĂ a Rusiei: a trimis Bucureştiului o notă de protest

Moscova i-a trimis Bucureștiului o notă de protest în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin.
Moscova a înaintat „o notă de protest hotărât” însărcinatului cu afaceri al României în Rusia în legătură cu interdicția de a survola spațiul aerian al României pentru avionul de pasageri al companiei S7 în care se afla și vicepremierul rus Dmitri Rogozin, informează vineri MAE al Federației Ruse, informează Sputnik.md.

sursa: https://www.realitatea.net/bucurestiul-reactie-in-scandalul-rogozin-ministrul-apararii-nu-avem-de-ce-sa-ne-temem_2088585.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.