spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Anomalia din legea salarizării: poliţiştii locali, mai bine plătiţi decât poliţiştii din MAI

- Advertisement -

Noua lege a salarizării, patronată de tandemul Liviu Dragnea – Olguţa Vasilescu, a creat mai multe anomalii, printre care şi aceea că poliţiştii locali vor fi mai bine plătiţi decât poliţiştii care au trecut prin Academia de Poliţie. Explicaţia? Primăriile au primit undă liberă să le stabilească poliţiştilor locali ce salarii vor edilii-şefi, în timp ce grila de salarizare pentru MAI a atras numai nemulţumiri şi proteste din partea sindicatelor din Poliţie.

Primăriile au primit undă verde prin noua lege a salarizării unitare să majoreze dupa bunul plac toate salariile, inclusiv cele ale Politiei Locale. Modificarile vor intra in vigoare incepand cu 1 august.

Deja multe consilii locale au adoptat hotărâri care modifica grilele salariale. De exemplu, la primaria Alba Iulia, politistii locali ajung sa castige chiar si 4.000 de lei lunar, in timp ce sefii de birou din politia locala primesc 5.200 lei, iar seful de serviciu va fi platit cu 6.500 lei.

La fel se întâmpla in Primaria unui oras si mai mic, Sebeş, unde politistii locali vor primi intre 2.500 si 4.000 lei, iar seful directiei Politie locala din primarie va incasa 5.700 lei.

Şi salariile poliţiştilor locali din Târgu Jiu vor creşte. Consiliul Local Târgu Jiu va aproba alocarea sumei de 350.000 de lei pentru majorarea lefurilor.

Viorel Petcu, consilier local PSD, a precizat că lefurile poliţiştilor locali vor creşte semnificativ în urma aplicării noii legi a salarizării: „Se va crea o echitate în rândul poliţiştilor locali şi va duce la creşteri salariale, chiar substanţiale. Pentru ei nu ajungea bugetul pentru acoperirea salariilor şi a fost transferată o sumă din economia aparatului primarului la Poliţia Locală”.

În acest timp, poliţiştii din MAI se plâng de salariile mici. Agenţii principali de poliţie nu primesc mai mult de 1.700 lei, iar ofiţerii specialişti câştigă 3.200 lei.

sursa: https://www.realitatea.net/anomalia-din-noua-lege-a-salarizarii-politistii-locali-mai-bine-platiti-decat-politistii-din-mai_2088312.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.