spot_img
19.5 C
Vaslui
28-sept.-2024
spot_img

Cetãteanul de onoare al Bârladului, scos afarã din preotie: Cristian Pomohaci out din BOR!

- Advertisement -

UPS! Cristian Pomohaci, cetãteanul de onoare al Bârladului, a fost exclus ieri din rândul clericilor, fiind caterisit de Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia. Primarul municipiului Bârlad a primit vestea caterisirii fostului preot Pomohaci si ia în calcul foarte serios retragerea titlului onorific acordat în 2013 de fostul CLM Bârlad în frunte cu fostul primar, Constantin Constantinescu.

„Sunt sigur cã multi vor zice cã titlul i-a fost acordat ca artist, nu ca preot, însã cu sigurantã ne vom gândi serios dacã mai este cazul sã fie cetãteanul nostru de onoare”, a spus primarul Dumitru Boros, la aflarea vestii cã preotul Cristian Pomohaci a fost caterisit ieri. Cert este cã, atât Cristian Pomiohaci, cât si Corneliu Onilã, Episcopul porno al Husilor, în lumina faptelor prezentate – sex cu minori si homosexualitate, fapte ce au zdruncinat din temelii credinta românilor în Bisericã si preoti, nu prea mai au ce cãuta în panoplia de personalitãti culturale, artistice, sportive si stiintifice din sirul de cetãteni de onoare ai Bârladului. Oare cum i-ar sta Episcopului de Husi, Corneliu Onilã, lângã Episcopul Iacov Antonovici ?? Sau lui Cristian Pomohaci lângã Andreea Rãducan, care la 15-16 ani a adus la Bârlad titlul de campioanã olimpicã la gimnasticã?

Pomohaci, cui îti lasi adeptii??

Purtãtorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, Oliviu Botoi, a declarat cã, în urma judecãrii cazului preotului Pomohaci, Consistoriului Eparhial a hotãrât caterisirea acestuia. „În urma judecãrii cazului pãrintelui Cristian Pomohaci, Consistoriului Eparhial s-a pronuntat si a hotãrât caterisirea pãrintelui. Înseamnã pirederea preotiei pentru totdeauna si a posibilitãtii de a ocupa un post în activitãtile bisericesti”, a spus Botoi.  El a adãugat cã preotul Pomohaci nu va mai putea îmbrãca haina preoteascã, iar deciza Consistoriului Eparhial este definitivã si executorie, dar poate fi atacatã în termen de 15 zile la mitropolitul Ardealului. Preotul Cristian Pomohaci, din judetul Mures, care este si cântãret de muzicã popularã, este cercetat pentru cã ar fi încercat sã corupã sexual un adolescent de 17 ani, cazul fiind preluat de Parchetul General. Totul a fost surprins într-o înregistrare audio de 22 de minute, în care preotul încearcã sã îl convingã pe adolescent sã întretinã relatii sexuale cu el si chiar sã mai aducã si alti tineri. Surse din rândul adeptilor preotului Cristian Pomohaci ne-au spus cã este foarte posibil ca acesta sã plece definitiv în Grecia, unde este asteptat si dorit de cãlugãrii ortodocsi de pe Muntele Athos.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.