spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

MISIUNE ÎNDEPLINITÃ: cu ambulantele SMURD defecte si deficit de personal, echipajele ISU salveazã vieti

- Advertisement -

RAPORT…Lipsa de personal si echipamentele ce ajung la finalul „vietii” atârnã greu peste eficienta cu care Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui îsi executã activitatea. „Avem probleme cu numãrul de personal (…) si cu unele autospeciale si ambulante, o parte dintre ele având aproape 500 de mii de kilometri la bord”, a declarat cãpitanul Bogdan Apetrei, prim adjunct al inspectorului sef ISU Vaslui. Acestia nu se lasã însã loviti de aceste probleme. În raportul prezentat, reprezentantii ISU Vaslui au arãtat cât de ocupati au fost colegii lor în ultimele 6 luni de zile. Acestia au participat la diferite actiuni: recunoasteri în teren, instruire persoane, monitorizare transporturi periculoase, patrule, precum si exercitii de instruire si înstiiintare. La capitolul interventii, reprezentantii ISU Vaslui au comunicat cã, în ultimele sase luni de zile, au observat o crestere în rândul cererilor de asistentã medicalã de urgentã, asanãri, inundatii si asigurarea zonelor pasibile de producerea unei situatii de urgentã.

Cei de la ISU Vaslui au organizat, ieri, o conferintã de presã în cadrul cãreia au prezentat raportul de activitate din prima jumãtate a acestui an. O activitate extinsã, având în vedere cã Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã Vaslui duce lipsã de personal si lucreazã cu echipamente ce necesitã reparatii sãptãmânale. „Avem probleme cu numãrul de personal. Aici, în Vaslui, lucrurile sunt relativ în ordine, având 90% din numãrul prezent pe statutul de organizare. Cu toate astea, în celelalte unitãti numãrul nu trece de jumãtate. Luând în factor si concediile, se explicã de la sine cã avem probleme cu lipsa de personal. Din pãcate, avem probleme si cu unele autospeciale si ambulante, unele dintre ele având aproape 500 de mii de kilometri la bord. În momentul de fatã avem douã ambulante de tip B, din patru, care au defectiuni. Sperãm sã le reparãm cât mai repede, dar din cauza lipsei banilor nu avem o datã clarã când acestea vor fi functionale”, a declarat cãpitanul Bogdan Apetrei, prim adjunct al inspectorului sef ISU Vaslui.

O activitate intensã!

Lipsa de personal si echipamentele învechite nu au încetinit activitatea celor de la ISU Vaslui. „În perioada 01 ianuarie- 30 iunie 2017, obiectivele propuse prin planul semestrial au fost realizate: 36 de documente oprerative, 1640 de recunoasteri pe teren si instruirea a 41.404 persoane, au fost monitorizate 825 de trasporturi (684 interne si 141 externe), au fost organizate 200 de patrule de pompieri, au fost executate 19 exercitii, s-au asigurat 41 de evenimente publice de amploare si au fost organizate 22 de exercitii de înstiintare. Tot în aceastã perioadã, Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã „Podul Înalt” al Judetului Vaslui si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgentã au fost alertate pentru gestionarea unui numãr de 2.849 de evenimente, dintre care 2604 situatii de urgentã si 245 deplasãri fãrã interventie. Tot în aceastã perioadã, ISU Vaslui a rãspuns la un numãr de 2170 de evenimente de tip S.M.U.R.D, dintre care 54 fiind accidente rutiere si 6 descarcerãri, restul interventiilor fiind de naturã medicalã urgentã”, a prezentat cãpitanul Bogdan Apetrei, prim adjunct al inspectorului sef ISU Vaslui. (Andrei Manolache)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.