spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Decusearã, facultãtile si acreditarea jurnalistilor în spitalul Bârlad!

- Advertisement -

Cât de prost sã fii, ca sã crezi cã, pentru a scãpa de ochii vigilenti si incomozi ai unui jurnalist bãtrân, e de ajuns sã îi pui conditii aiuristice, care sã îi limiteze accesul într-o institutie publicã!? Corneliu Decusearã, noul manager al Spitalului Bârlad, sigur are rãspuns la aceastã întrebare. Acesta s-a trezit peste noapte, director în spitalul unde se moare pe capete (vezi numai cazul recent al Anei Maria, n.r.). si, când unul dintre jurnalistii de la Vremea Nouã s-a dus sã îi cearã (procedural) acreditare, Decusearã s-a simtit, deodatã, puternic si autoritar. Si a fãcut cum stie el cã se mai face pe la licitatii de fatadã, când pui conditii pe care le poate îndeplini doar firma care ne place! De pildã, jurnalistului de la VRN, i-a cerut, pe lângã un maldãr de hârtii, documente personale, sã aibã neaparat Facultatea de Jurnalism. Mãi sã fie! Si noi care credeam cã nu a mai rãmas om în tara asta, care sã nu stie cã cei mai buni jurnalisti au absolvit cele mai neasteptate facultãti. De pildã, CTP a fãcut Politehnica. Cornel Nistorescu a absolvit Filologia, iar Corina Dragotescu a fãcut Dreptul. Sã mai continuãm?! Mai continuãm: Mihai Gâdea a absolvit Teologie Advetistã, iar Rares Bogdan a fãcut Stiinte Politice, la Babes Bolay. Ei bine dragi colegi, trebuie sã stiti cã nu aveti ce pune piciorul în calitate de jurnalisti la Spitalul Bârlad, cã dom’ Decusearã, care ar dori sã avem (cei mai bãtrâni – n.r.) Academia de Stiinte Jurnalistice „Stefan Ghiorghiu” – unde o fi rãmas el blocat, a decis cã dacã nu ai Jurnalismul, nu existi ca jurnalist! Repet, cât de prost sã fii, sã nu simti când esti la limita de jos a penibilului?! Jurnalistul de la Vremea Noua are absolvitã Facultatea de Mecanicã Galati, la zi, precum si Facultatea de Drept, cursuri la distantã (sau la FF, cum se fãcea pe vremea împuscatului, alt „Decusearã” care nu accepta sã faci cumva douã facultãti la cursuri de zi), ceea ce, dupã Decusearã al nostru, nu e bine deloc. Nu crezi, domnule Decusearã, cã era mai onorabil sã îi spui solicitantului cã nu îi dai niciun fel de acreditare la Spital, cãci ti-e fricã sã nu îti scoatã mizeria de prin birouri si saloane?! Nu era mai cinstit?

P.S: Mizeria de management pe care îl aplici acum domnule Decusearã la spital, sprijinit de un primar care este mai alunecos ca pestele si se preface cã respectã presa, dând-o, vorba românului cu var, îti va exploda în curând în fatã! Pentru cã refuzul de a acredita un jurnalist într-o institutie PUBLICÃ este pedepsit, conform Legii 544/2001, privind liberul acces la informatii publice. Iatã ce prevede, dacã nu stii domnule Decusearã, Legea 544/2001:

Art. 15 (1) Accesul mijloacelor de informare în masã la informatiile de interes public este garantat.

(2) Activitatea de culegere si de difuzare a informattiilor de interes public, desfãsuratã de mijloacele de informare în masã, constituie o concretizare a dreptului cetãtenilor de a avea acces la orice informatie de interes public.

Tot aici gãsiti si sanctiunile pentru îngrãdirea accesului la informatii publice! Succes la lecturat aceastã lege! Vã dãm un sfat: dati afarã juristul care v-a sfãtuit sã faceti asemenea prostii! Sau dacã ele vin din capul dumneavoastrã, rãu cap ati avut!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.