spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Comisia Europeană pregăteşte un test comun pentru produsele alimentare din statele membre

- Advertisement -

Comisia Europeană (CE) pregăteşte o metodă comună pentru a analiza dacă calitatea alimentelor este mai redusă în unele state membre, aşa cum se arată în mai multe studii şi cum susţin unii lideri ai ţărilor din blocul comunitar, potrivit EUobserver.

„Lucrăm la o metodă pentru îmbunătăţirea testării produselor alimentare astfel încât statele membre pot discuta această problemă pe baze ştiinţifice care sunt aceleaşi pentru toate”, a declarat, pentru EUobserver, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

CE va începe marţi, 25 iulie, un dialog cu producătorii şi retailerii pentru a discuta concret cum să lucreze asupra acestei probleme, a adăugat Wigand.

Mai mulţi lideri din statele din Europa Centrală şi de Est susţin că există un dublu standard al alimentelor, fiind vândute produse de o calitate inferioară consumatorilor din ţările mai sărace din blocul comunitar.

Joi, premierul slovac Robert Fico va discuta problema standardului dublu la alimente cu liderul Comisiei Europene, Jean-Claude Junkcer. Subiectul a fost deseori pe agenda grupul de la Visegrad, format din Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia.

O echipă din România formată de specialişti din Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), ai Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a deplasat, în iunie, în Belgia, Olanda şi Germania, pentru a preleva produse alimentare din magazinele Lidl, Kaufland şi Delhaize (Mega Image) în vederea realizării studiului comparativ al produselor alimentare susceptibile de dublu standard, a anunţat Ministerul Agriculturii.

După revenirea în ţară, aceeaşi echipă a efectuat acţiuni de prelevare a produselor identice prelevate din Belgia, Olanda şi Germania, comercializate pe piaţa din România.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/comisia-europeana-pregateste-un-test-comun-pentru-produsele-alimentare-din-statele-membre_368358.html#ixzz4nvZkFksb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.