SUCCES…Andrei Bordeianu, olimpicul national la disciplina Fizicã de la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui (trece în clasa a XI-a), a mai bifat o reusitã. Timp de o sãptãmânã, între 10 si 16 iulie, a participat la Sãulia si la Cluj Napoca la proiectul “Creatori de Viitor- Champions United”. Programul celor 7 zile a prevãzut multe activitãti practice, competitii, dar si multã distractie. Andrei si ceilalti membrii ai echipei sale au pus bazele unui proiect caritabil deosebit – ”Food ReFORMers” – si au câstigat cu acesta premiul I, în valoare de 20000 lei, bani care vor sprijini echipa sã îl implementeze. Cititi în rândurile care urmeazã mai multe informatii despre ce înseamnã sã participi la un astfel de proiect, o experientã unicã, prin care elevii sunt încurajati sã fie creatori ai unui viitor frumos pentru ei si pentru generatiile urmãtoare.
“Am ajuns sã particip la <<Champions united>> datoritã unei aplicatii în care m-au întrebat ce performante academice am avut de-a lungul celor 2 ani de liceu. De asemenea, am mai primit niste întrebãri despre latura umanã a existentei. În acest proiect au participat 80 de tineri liceeni din România si Republica Moldova. În functie de tragerea la sorti, ne-au împãrtit în 8 echipe de câte 10. Fiecare echipã a fãcut un proiect despre o temã aleasã arbitrar. Proiectul constã într-o prezentare de maxim 8 minute, însotitã de un word trimis juriului si un power point. Am avut un proiect caritabil, care se numeste “Food ReFORMers” si constã în strângerea produselor de patiserie, legume / fructe din magazine înainte de închidere. Ulterior, împreunã cu voluntarii le ducem cu bicicletele la familii nevoiase, case de bãtrâni, orfelinate etc.”, a povestit Andrei. Nu a fost singura activitate plãcutã la care a participat. “Foarte interesante mi s-au pãrut si întâlnirile cu diferiti antreprenori de succes, printre care domnul Beniamin Pop, care a fãcut împreunã cu echipa lui multe dintre logo-urile importante, cum ar fi “donuterie” “condimental” si “panemar”. Dupã fiecare conferintã, cu acesti antreprenori, aveam team-work, iar acestia veneau la noi si ne dãdeau sfaturi în ceea ce priveste premierea”, a mai povestit Andrei. Nu s-a întors cu mâna goalã de la Cluj, ci cu premiul I, obtinut alãturi de echipã. “Am câstigat cu echipa premiul 1, cu finantare de 20.000 de lei. Acesti bani vin pentru a sprijini proiectul si bineînteles cã vom fi ajutati si de membrii din Asociatia 11even. As vrea sã multumesc mult echipei noastre si coordonatorului, Marcus, precum si Alinei. Ea mi-a zis sã aplic la acest proiect”, a încheiat Andrei, care este decis sã aplice si anul viitor pentru o nouã participare.
Organizatorii si conditiile de participare
Proiectul este organizat de Asociatia 11even, în parteneriat cu Kaufland România, Ministerul Educatiei Nationale, Primãria Municipiului Cluj-Napoca, precum si cu o serie de alti parteneri institutionali, centre culturale, parteneri corporate si media. Criteriile urmãrite în selectia participantilor la acest proiect sunt performantele obtinute la olimpiade nationale si internationale la diverse discipline scolare, premiile si medaliile obtinute de concursuri în domeniul creatiei artistice sau la diverse discipline sportive. O atentie specialã este acordatã si acelor elevi cu implicare deosebitã în voluntariat si în proiecte extra-scolare.