spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Americanii laudă elicopterul care va fi fabricat în România: puternic, fiabil chiar şi în condiţii dificile, uşor de pilotat

- Advertisement -

Doi piloţi americani care lucrează pentru divizia din Statele Unite a Airbus Helicopters au declarat, într-un scurt interviu acordat News.ro, că modelul de elicopter H215, care urmează să fie fabricat în România, este unul dintre cele mai bune pe care le-au pilotat în cariera lor, având calităţi precum putere foarte bună şi fiabilitate chiar în condiţii de zbor dificile.

Del E. Livingston şi-a început cariera de pilot de elicopter în 1968, în războiul din Vietnam. Era epoca de glorie a bătrânelor Huey (Bell UH-1 Iroquois), iar Livingston era pilot de elicopter de evacuare medicală.

Era o altă epocă în materie de tehnologie a elicopterelor spre comparaţie cu cea actuală.

„Un elicoper de acum, cum este H215, este mult mai uşor de pilotat. Concepţia elicopterului este excepţională, este ca o maşină nouă”, a spus Livingston, pentru News.ro.

Fostul pilot din războiul din Vietnam, cu o lungă carieră ulterioară în sectorul aeronautic militar şi civil din Statele Unite, este acum vicepreşedinte al American Eurocopter Corporation şi cunoaşte bine toate elicopterele americane şi europene intrate pe piaţă în ultimele decenii.

Pilotul veteran ştie care sunt puntele forte ale modelului H215, care şi-a făcut deja intrarea pe piaţa americană.

„H215 este o continuare a conceptului Puma, au continuat în permanenţă să-l îmbunătăţească. Pentru un pilot, este foarte uşor de operat, pare, de fapt, un model mult mai mic, deşi este un elicopter mare. Şi oferă siguranţă, ceea ce este foarte important”, a explicat Livingston.

Pilotul american a testat recent modelul H215 în condiţii dificile de operare, în America de Sud, pe un traseu prin Chile, Peru, Ecuador şi Bolivia.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/americanii-lauda-elicopterul-care-va-fi-fabricat-in-romania-puternic-fiabil-chiar-si-in-conditii-dificile-usor-de-pilotat_366448.html#ixzz4mnawlK89

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.