spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Fenomenele meteo extreme fac ravagii în România. O nouă zi cu furtuni şi caniculă

- Advertisement -

După zilele caniculare de la începutul săptămânii, ieri, multe zone din ţară au fost măturate de vijelii puternice. Oraşul Târgu Jiu, de exemplu, s-a inundat în urma unei ruperi de nori, iar şoferii aflaţi în trafic au fost nevoiţi să tragă maşinile pe dreapta în momentul în care a început furtuna. Iar la Odorheiu Secuiesc, vântul puternic a pus la pământ mai mulţi arbori.

O informare meteorologică de instabilitate atmosferică accentuată şi disconfort termic este valabilă joi până la ora 23.00.

La Târgu-Jiu, străzile s-au umplut ieri cu apă în doar câteva minute, iar traficul a devenit în scurt timp o aventură.

Tot în judeţul Gorj, vântul puternic a smuls din pământ mai mulţi copaci, care au blocat drumul judeţean 662. Vijelia a doborât chiar şi poarta Muzeului Satului de la Curtişoara.

A fost furtună şi în Odorheiu Secuiesc, unde câţiva arbori au fost puşi la pământ. Imaginile dezastrului provocat de vântul puternic ne-au fost trimise de un telespectator Realitatea TV. Tot în judeţul Harghita, traficul feroviar a fost oprit pe magistrala 400, din cauza unui copac care a căzut pe firul de contact. Şi circulaţia maşinilor a fost dată peste cap, tot din cauza copacilor doborîţi de vânt.

O ploaie torenţială a creat probleme şi în Alba Iulia, unde mai multe străzi au fost inundate. O viitură formată în satul Dobra a lăsat în urmă dezastru. Curţile oamenilor s-au umplut de pietre şi deşeuri aduse de apă de pe versanţi. Puhoiul a avariat şi o maşină pe care a izbit-o într-un copac.

sursa: https://www.realitatea.net/fenomene-meteo-extreme-in-romania-inca-o-zi-cu-furtuni-si-canicula_2083418.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.