spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Deputatul PMP Vaslui, înregistrat când încerca sã ofere „100 de lei pentru o bere” jurnalistilor de la Recorder.ro!(VIDEO)

- Advertisement -

BICHINET, SPÃGARUL PRESEI ROMÂNESTI:

RUSINE… Învãtat sã bage câte 100 de lei în agendele ziaristilor din Vaslui, care-l ridicã în slãvi, Corneliu Bichinet s-a fãcut de râs în presa din Bucuresti, în cel mai penibil mod posibil. Cel care strigã pe toate drumurile cã nu dã spagã niciunui ziarist si cã este santajat de jurnalistii incomozi a fost surprins de camerele de filmat ale celor de la recorder.ro, când încerca sã le ofere o bancnotã de 100 de lei, pentru o amãrâtã de bere. Acestia i-au luat un interviu deputatului PMP dorind sã contureze personalitatea politicianului si omului Corneliu Bichinet. Concluzia la care au ajuns cei doi jurnalisti este simplã. Bichinet se foloseste de atentii – a se citi de sume de bani, mai mari sau mai mici! – pentru a lega prietenii de duratã care îl propulseazã în frunte. Acest lucru l-au simtit si ei atunci când „ilustrul” politician din Vaslui le întinde o bancnotã de o sutã sã „bea si ei o bere” si invitându-i mai departe la o întâlnire privatã pentru a închega o posibilã prietenie. „Am fãcut multe interviuri în Parlamentul României, însã niciodatã pânã acum nu ni s-a mai oferit spagã la finalul unei discutii; cu banii pe masã si cu promisiunea unei prietenii din care vom avea de cîstigat „la modul concret” au relatat jurnalistii în articolul lor. Deontologia i-a oprit pe cei doi sã accepte, dar fapta de „bunãvointã” a deputatului PMP nu a scãpat de ochiul vigilent al camerei de filmat.

„Anunt public cã nu voi ceda santajului celor de la Vremea Nouã si cã nu dau bani ziaristilor, sã scrie bine despre mine”. Asta striga pe toate drumurile, cu ceva timp în urmã, traseistul politic Corneliu Bichinet, cel care se tine, mai nou, de reclamatii la Politie si Parchet, pe motiv cã e santajat. Ei bine, lucrurile nu stau deloc asa. Bichinet s-a obisnuit, de aproape 20 de ani, sã arunce cu bani în stânga si în dreapta, pentru a se scrie bine despre el, iar atunci când a fost criticat a avut o singurã replicã: „Salvati-mã! Sunt santajat de o parte a presei!”. Lucrurile nu stau chiar asa, iar faptul cã deputatul PMP este un corupãtor si un mituitor al presei s-a demonstrat într-un mod incredibil. Deputatul Bichinet a dat cu bãtul în baltã în timpul unui interviu. Acesta apare pe o camerã de filmat în timp ce oferea jurnalistilor de la Recorder.ro o bancnotã de 100 de lei pentru „a servi o bere”. Cei doi jurnalisti au înteles, în acel moment, cum a reuseste deputatul PMP sã închege prietenii de duratã.

Faimoasele ultime cuvinte: „Dacã vrei sã mai prezinti „Uite încã un prost!” nu cred cã ai sã ai succes!”

Dornici sã creioneze portretul unui om care face politicã de 20 de ani, jurnalistii de la recorder.ro au stabilit o întâlnire cu deputatul Corneliu Bichinet, pentru a-i lua un interviu. Totul a început cât se poate de inocent, parlamentarul de la PMP prezentând în stilul caracteristic toatã munca sa în decursul anilor pentru a ridica judetul Vaslui din sãrãcie.”Am vrut sã fac politicã într-un judet cu mari probleme economice: Vasluiul.(…) Am ajutat toate mãnãstirile, cele 17 mãnãstiri si fanfarele din judetul nostru” se lãuda Bichinet pe parcursul interviului. Adicã, faptul cã a fãcut fanfare peste fanfare prin comune a contribuit la dezvoltarea judetului. La un moment dat acesta este întrebat ce pãrere are despre coruptie si spãgi, iar rãspunsul lui a fost scurt si direct. „Nu îti dã nimeni spãgi… îti propun prostii!”, fãrã sã realizeze cã el chiar are un astfel de obicei. „Vã propun ceva: când vreti, sãptãmâna viitoare, vã invit pe amândoi la Radisson, dacã aveti si câte o prietenã, cu atât mai bine, si vreau sã vã invit sã mergem împreunã la o masã, sã stãm de vorbã fãrã camere, farã … În mine o sã aveti un prieten”, le-a spus acesta celor doi jurnalisti. Vãzând cã deputatul vasluian are intentii ascunse, acestia lasã camera pornitã care a înregistrat momentul în care politicianul încearcã sã le ofere bani jurnalistilor.

„Corneliu Bichinet: Cine vã tine pe voi? Cine? Cum…? Dar discutãm sincer, asa!

Rep: Sincer vã spunem…încercãm sã facem ceva pe cont propriu. Nu avem patron.

CB: Tu ai sã vezi ce impact o sã aibã asta dacã stii sã o prelucrezi. Dacã vrei sã mai prezinti „Uite încã un prost!” nu cred cã ai sã ai succes!”

În timp ce se pregãtea sã iasã pe usã, Bichinet mai are o tentativã de testa jurnalistii.

„CB: Nu vã ofer nimic pentru cã o sã mã interpretati gresit…

Rep: Pãi nu ne-ati dat cãrti?

CB: Nu!”

În acel moment, relateazã cei de la recorder.ro, Bichinet care se îndrepta spre usã, se întoarce în salã si aruncã o bancnotã de 100 de lei pe masã.

„CB: Ia si serviti o bere!

Rep: Nu, domnu’ Bichinet, nu, vã rog eu!

CB: Nu se poate nu?

Rep: Nu, nu, stati linstit!

CB: Nu, nu, i-am luat … am zis sã serviti o bere, atât.

Rep: Nu, cã nici nu suntem bãutori.

CB: Bine, hai pa!”

Dupã aceastã întâlnire, jurnalistii au spus cã pentru ei este o premierã sã li se ofere spagã, si tocmai într-o salã a Parlamentului României.”Am fãcut multe interviuri în Parlamentul României, însã niciodatã pânã acum nu ni s-a mai oferit spagã la finalul unei discutii; cu banii pe masã si cu promisiunea unei prietenii din care vom avea de cîstigat „la modul concret” au relatat jurnalistii în articolul lor.

Cu ce s-a lãudat Bichinet în timpul interviului

Înainte de a se da bine pe lângã jurnalisti, Corneliu Bichinet a declarat în interviu, cã cele mai mari realizãri ale sale sunt faptul cã a reusit sã ajute toate cele 17 mãnãstiri si a tinut vie traditia fanfarelor în judetul Vaslui.” CB: Am lucrat în Consiliul Judetean 12 ani. Nu veti gãsi comunã în judetul Vaslui, sat, unde cineva sã nu spunã „bãi ce a fãcut si bãiatul acesta pentru noi?!”. Adicã drumuri spre biserici,(…) am ajutat toate mãnãstirile, cele 17 mãnãstiri, fanfarele din judetul nostru.

Rep: În toatã enumerarea asta ati mentionat fanfarele. Credeti cã e un element importat în viata oamenilor?

CB: Foarte important. Si-ti spun si de ce: de douã sute de ani se cântã la fanfarã. Am încurajat, încurajez si acum tinerii talentati care n-au cum sã îsi cumpere un instrument. Cred cã pânã acum am oferit cadou peste 50 de acordeoane.

Rep: Cine ar vrea sã critice ar putea sã spunã cã ati condus un judet unde cele mai mari probleme sunt sãrãcia si lipsa de educatie, si dumneavoastrã ati dat bani la biserici si fanfare.

CB: Nu! N-am dat bani la biserici si fanfare. Nu-i comunã în judetul Vaslui în care în toti acesti ani despre care vã vorbesc, sã nu se fi construit o scoalã bunã, modernã. Nu s-au terminat în toate comunele. Dar dupã scoli, spital, e bine sã fie construite sau reparate bisericile.

Rep: Mã tem cã ne pãcãliti cu asta cu scolile. Chiar nu existã scoalã în Vaslui care sã nu… Am vãzut reportaje si noi pe la PRO TV, cu scoli care arãtau ca… picau pe sãracii copii…!

CB: Or mai fi, douã, trei, cinci, dar nu mai este dominanta asta.”

Pe parcursul interviului politicianul vasluian a mai adus aminte si de dragostea lui pentru culturã.” CB: Nu sunt filozof, sunt un iubitor, asa, al filozofiei, sunt absolvent de filozofie. În ‘83 am terminat la una din facultãtile foarte bune din România, Iasi.

Rep: Care sunt filozofii care v-au influentat?

CP: Blaga, care este cel mai bun…Dar el… cred cã nici nu se mai face, acuma se predã Doina Cornea…! Si din filozofia anticã am zãbovit foarte mult pe Dialogurile lui Platon.

Rep: Dumneavoastrã ati rãmas cu vreo idee filozoficã, asa, dupã care vã conduceti viata?

CB: Da, sã faci bine! Asta e ideea pe care am însusit-o si de la bunicii mei, si din satul meu, si de la profesorii mei si din cãrtile…sã practic binele. De scris, scriu prozã, istoriografie si eseu dintotdeauna. Prin ‘95 am publicat „Vise cu cai!”, apoi am continuat cu „Dincolo de barierã”, „Valea Tutovei – Valea Plângerii” si ultima anul trecut, „Viata pe Caiet”, a povestit Bichinet. Nici trecutul sportiv al parlamentarului nu a fost trecut cu vederea. „CB: Fiinta…eu sunt coleric, ca structurã umanã si m-a atras întotdeauna ce-a fost mai periculos, mai dur, … mi-a plãcut foarte mult boxul. Eu am stiut cã sportul mã va consacra. De la Suceava pânã la Botosani nu m-a prea bãtut nimeni. Si dacã vrei sã stii, la categoria panã, cât aveam eu, 57 de kilograme, nu se fãceau knockout-uri. Eu le-am dat! Eu zic cã… croseul meu de dreapta nu… îl poate face pe interlocutor sã rãmânã în picioare si dacã vreti, puteti sã mã puneti la o probã…” a spus parlamentarul cu zâmbetul pe buze. Acesta a mai povestit si despre conflictele cu colegii sãi care vorbesc de rãu judetul, în special Nicolae Bacalbasa, sustinând cã are o personalitate colericã si se comportã ca atare. „Am cântãrit foarte bine si câstigul, si pierderea. La o asemenea obrãznicie, încã am fost cât se poate de delicat. Puteam sã îi spun „si nu v-a furat nimeni trotineta”. Da zic cã e prea putin trotineta. Si mi s-a pãrut mai rimat rozeta. Am vrut ca pe omul acesta (n.r. Nicolae Bacalbasa) sã îl usture!” a declarat acesta reporterilor, adãugând cã nu are nimic sã îsi reproseze legat de limbajul sãu din Parlament.”Dom’le, eu dacã eram la Academie, eram mai atent. Eu nu m-am adresat academicienilor. Pãi ce? M-am dus la hotelul Capsa, si când m-a vãzut domnul director de acolo, care nu m-a vãzut niciodatã, m-a felicitat. Am intrat sã-mi cumpãr de mâncare de la o alimentarã, toate femeile au venit „Bravo domnu’ Bichinet, asa!”.

În loc de concluzii: dã banu’, scrie frumos ziaru’, de el… scrie cineva adevãrul dur? santaj, santaj…

Ce-ar mai fi de spus, la final? Bichinet ar trebui sã demisioneze din Parlament, în urma acestei spãgi de 100 de lei oferitã unor ziaristi care veniserã sã afle mai multe despre el. Dar, nu o va face. În schimb, s-a pus în fruntea unei gãsti de oameni care au mari probleme de moralitate si strigã pe toate drumurile cã este santajat de o parte a presei românesti. Demisia, Bichinet! (Andrei Manolache)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.