PREMIERÃ…Vasluienii au, începând de astãzi, primul magazin cu produse alimentare bio din oras, un magazin care vinde celebrele produse purtând marca Plescoi, fie cã vorbim de cârnatii, de babicul sau de ghiudemul produs în zona Buzãului, de o firmã cunoscutã la nivel national, “Prãvãlia lui Gabiotti”. Directorul de marketing al noului magazin din municipiul Vaslui, Lia Rusu, sustine cã vasluienii vor putea gãsi în locatia din zona Confectii doar produse bio, cele mai bune specialitãti produse în zona Buzãu. Pânã acum, cei care doreau specialitãtile de Plescoi erau nevoiti sã meargã la Bârlad, însã un studiu de piatã initiat în luna februarie a arãtat cã vasluienii sunt dornici sã cumpere produse bio, care sunt ceva mai scumpe decât produsele traditionale din magazine, însã oferã o calitate de exceptie. Deschiderea oficialã a primului magazin cu preparate traditionale certificate Plescoi va avea loc la ora 8.00, în aceastã dimineatã, vasluienii fiind asteptati sã deguste din produsele expuse. Programul, mai spune Lia Rusu, va fi unul mediteranean, în sensul cã, dimineata, magazinul va fi deschis între orele 8.00 si 12.00, urmând sã fie redeschis dupã ora 15.00 si pânã seara târziu. “Sunt o mare iubitoare de babic si, de câte ori mergeam la Bucuresti, mã opream sã cumpãr babicul de Plescoi. Asta m-a fãcut sã mã gândesc la un magazin de prezentare si desfacere la Vaslui. Cred cã vasluienii vor aprecia produsele noastre, mai ales cã vin direct de la producãtor. Faptul cã are atestate internationale în domeniul produselor bio nu permite producãtorului sã scoatã de pe benzile de productie mai mult de 150 de kilograme de produse pe zi, de aceea va trebui sã facem programãri la fiecare douã-trei zile, pentru marfã, functie si de vânzãri. De exemplu, vom vinde mici de Buzãu, cu termen de valabilitate de maxim 5 zile, totul fiind bio, fãrã niciun fel de chimicale”, spune directorul de marketing. În curând, la magazinul din zona Confectii vor fi expuse la vânzare si produse lactate bio, din zona Bucovina, la preturi foarte bune. Atractia principalã, pe lângã pastrama de oaie si cea de porc, de slãninã sau sunculitã afumatã, va fi purcelusul pe jar, un produs unic în România.