spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

EMOTII: Sute de profesori sustin titularizarea

- Advertisement -

CONCURS…Astãzi, aproape 600 de cadre didactice din judetul Vaslui, care s-au înscris la concursul national pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante/rezervate în învãtãmântul preuniversitar – sesiunea 2017, trec prin emotii. Profesorii sustin proba scrisã, dupã ce, în perioada 30 mai-30 iunie, au trecut prin “focul” probelor practice si inspectiilor speciale la clasã. Candidatii au fost distribuiti în douã centre de concurs: centrul nr.1 este Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, iar centrul nr.2 este Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui. Rezultatele initiale vor fi afisate pe 18 iulie, iar cele finale pe 25 iulie 2017.

În judetul Vaslui, cei mai multi candidati s-au înscris la învãtãtori – 84; 69 candidati s-au înscris la educatori; 68 – Limba românã; 45 – educatie fizicã si sport; 32 – Psihopedagogie specialã. De asemenea, concurenta este mare si la urmãtoarele discipline: 27 – Matematicã; 25 – Geografie; 24 – Istorie; 24 – Biologie; 22 – Limba englezã; 16 – Chimie; 15 – Mecanicã; 14 – Limba francezã; 13 – Fizicã; 13 – Informatica si tehnologia informatiei; 11 – Arte vizuale; 9 – Educatie muzicalã etc. Pentru a fi angajati pe perioadã nedeterminatã (titularizare), candidatii trebuie sã obtinã minimum nota 7 atât la proba scrisã, cât si la proba practicã si inspectia specialã la clasã. Pentru angajarea pe perioadã determinatã (suplinire), candidatii trebuie sã obtinã minimum nota 5 atât la proba scrisã, cât si la proba practicã si inspectia specialã. Rezultatele examenului scris vor fi afisate pe 18 iulie, iar în perioada 18-19 iulie 2017 candidatii nemultumiti de rezultatele obtinute vor putea depune contestatie. Acestea vor fi solutionate în perioada 20-24 iulie 2017, urmând ca rezultatele finale sã fie afisate pe 25 iulie 2017. Pânã pe 26 iulie se va desfãsura repartizarea candidatilor cu media de repartizare minimum 7 (sapte), conform art. 61 alin. (8), pe posturi didactice/catedre vacante publicate pentru angajare cu contract individual de muncã pe perioadã nedeterminatã, la nivelul judetului în care au sustinut proba practicã sau inspectia specialã la clasã în profilul postului, indiferent de judetul în care au sustinut proba scrisã, ierarhizati pe o listã unicã, în ordinea descrescãtoare a mediilor de repartizare.

Note bune la inspectiile la clasã

Profesorii s-au descurcat foarte bine la probele practice/orale si la inspectiile la clasã, care s-au derulat în perioada 30 mai – 30 iunie. Ca si în anii anteriori, au predominat notele de 9 si 10. Totusi, cîtiva dintre candidati nu au fost în formã si s-au cam fãcut de rusine. Astfel, în documentul publicat de ISJ Vaslui existã si câteva note de 5 si 6. Este vorba despre profesori-candidati la disciplinele informaticã, electrotehnicã, economic-administrativ-comert si servicii/comert si servicii.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.