spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

La un pas sã omoare o mamã si un copil pe trecerea de pietoni! (foto)

- Advertisement -

LIPSA BUNULUI-SIMT O situatie care putea sã se transforme în tragedie s-a înregistrat la Bârlad, pe 8 iulie dupã-amiazã, în zona Stadion, de pe Bulevardul Republicii. Semafoarele nu functioneazã în Bârlad de douã zile, iar acest aspect a dus la producerea unui accident cu douã victime: o mamã de 34 de ani si un bãietel de 6 ani. Un sofer de pe un microbuz, apartinând firmei Vertrantis, a acrosat cele douã victime care traversau pe zebrã si le-a trântit la pãmânt. Mama a apucat sã-si împingã copilul din fata microbuzului, care nu le-a acordat prioritate. Versiunile despre producerea accidentului ale celor douã pãrti implicate nu coincid. Politia face cercetãri, fiind întocmit un dosar penal pentru vãtãmare din culpã. Dar pentru cã semafoarele nu functioneazã de câteva zile în Bârlad, acest aspect fiind unul des întâlnit în ultimul timp, primarul orasului, Dumitru Boros, este decis sã rezilieze contractul cu firma din Piatra Neamt, care ar trebui sã asigure mentenanta.

Sâmbãtã, 8 iulie, în zona Stadion din Bârlad, a avut loc un accident soldat cu rãnirea unei femei de 34 de ani, chiar pe trecerea de pietoni. Un microbuz apartinând SC Vertrantis SRL Bârlad, care circula dinspre IRB spre Centrul Civic, a acrosat femeia care traversa pe zebrã, având si un copil cu ea. Femeia si-a împins bãietelul de 6 ani din fata microbuzului, ea fiind cel mai tare lovitã. Martorii accidentului, vãzând cã soferul a accidentat o femeie cu un copil pe zebrã, au sãrit la soferul microbuzului, care, pânã la sosirea politiei si Ambulantei, a fost chiar si pãlmuit, pentru cã n-a acordat prioritate pe trecere celor douã victime. Mama si copilul au fost dusi la spitalul bârlãdean, suferind politraumatisme produse prin accident rutier, fiind în afara pericolului, însã cu multe vânãtãi. Versiunile privind producerea accidentului nu coincid: soferul are o versiune, victima alta. Evident cã în ambele versiuni vinovat este soferul care, conform legii, era obligat sã opreascã la trecerea de pietoni, deoarece semafoarele erau oprite.

Soferul: „femeia a ezitat sã treacã, apoi brusc s-a hotãrât”

„Din cauzã cã semafoarele sunt oprite în Bârlad, femeia a avut momente de ezitare dacã sã treacã sau nu pe marcaj, a vãzut cã vine microbuzul, iar soferul n-a stiut ce intentii are, mai ales cã ea ezita. Crezând cã va astepta sã treacã microbuzul, soferul a încetinit, dar nu a oprit. Femeia, vãzând cã microbuzul a încetinit, a început traversarea, moment în care a trecut copilul, iar ea s-a oprit si a fost acrosatã de microbuz si izbitã la pãmânt.”, a fost varianta spusã patronului SC Vertrantis SRL Bârlad.

Varianta victimei: „Soferul nu se uita în fatã, dãdea bilet!”

La rândul ei, femeia are si ea o versiune a producerii accidentului si ne-a precizat, prin intermediul fiicei sale, care a fost si ea martorã la accident. „Mama voia sã traverseze dinspre Iris spre Nelcor, a oprit sã se asigure, masinile rulau cu vitezã din cauza semafoarelor oprite. A asteptat pret de un minut si, când a considerat cã masinile sunt la distantã suficientã încât sã fie observatã, s-a angajat în traversare. În timp ce masinile mici au oprit, microbuzul a trecut si a lovit-o. Microbuzul circula dinspre IRB spre Centru si a oprit dupã impact. Oamenii au sãrit în ajutor, un tânãr din microbuz pasager îi spunea mamei <<Doamnã … nu îl lãsati sã plece, este vinovat, nu se uita înainte, vorbea cu alt pasager si dãdea bilet>>. Dupã cele întâmplate, la spital domnul sofer s-a prezentat de trei ori cerând sã comunice cu mama, ea fiind în stare gravã. Un alt domn ce era cu soferul a adus injurii la adresa mamei. Norocul a fost cã a avut instinctul sã tragã copilul din fata microbuzului.”, a spus fata femeii accidentate. În cauzã s-a deschis un dosar penal pentru vãtãmare corporalã din culpã, soferului fiindu-i retinut permisul de conducere, pentru neacordare de prioritate pietonilor în zonã semnalizatã corespunzãtor si fãrã ca semafoarele sã functioneze.

Pentru acest inconvenient, nefunctionarea semafoarelor, primarul Bârladului, Dumitru Boros, a luat atitudine si a sunat ieri la responsabilii cu mentenanta semafoarelor, o firmã din Piatra Neamt. Nu a putut contacta pe nimeni, telefonul administratorului firmei fiind închis. „Mã gândesc serios sã reziliez contractul cu aceastã firmã, deoarece nu-si fac treaba, semafoarele se defecteazã mereu, iar ei nu vin sã le repare”, a spus primarul Boros.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.