spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

De ce nu se pot angaja șomerii din Iași? Ofertele sunt departe de a fi înțelese

- Advertisement -

Șomerii întâmpină mari probleme în toată țara atunci când încearcă să-și găsească locuri de muncă. Dar situația este una mai dificilă în regiunea Moldovei, unde ofertele sunt mai puține și deloc compatibile cu ceea ce vor sau pot să facă cei aflați în căutarea unui job.

O simplă căutare pe internet după anunțurile de angajare, livrează automat o serie de oferte în limba engleză, greu de descifrat de 90% dintre șomeri: TAM EngineerJunior System AdministratorSenior AssociateFronted DeveloperPayroll Administrator.

Însă cine are curaj să aplice pentru un asfel de job, chiar fără experiență, bazându-se pe faptul că va înțelege ce are de făcut, se înșeală. Nu va fi sunat pentru stabilirea unui interviu.

„Puținele firme care m-au contactat, au dorit să afle ce știu eu despre acestea”

Șomerii spun că nici nu sunt chemați la interviuri. Iar dacă sunt căutați, li se pun întrebări nepotrivite, nicidecum despre ce ar urma să facă.

„Am aplicat la mii de joburi de-a lungul timpului. Nu m-a sunat aproape nimeni niciodată. Am studii superioare, am căpătat experiență, sunt tânără și în putere, sunt inteligentă. Dar aceste lucruri nu contează. Puținele firme care m-au contactat, au dorit să afle ce știu eu despre acestea. Deci nu conta ce știam să fac, ci dacă reclama lor a ajuns la urechile mele”, a spus o șomeră din Iași.

„Dacă am studii superioare într-un domeniu, nu înseamnă că sunt imbecil în altul”

Oamenii vor să primească șansa de a lucra câteva zile sub supraveghere pentru a vedea dacă se descurcă sau nu.

„Dacă am studii superioare într-un domeniu, nu înseamnă că sunt imbecil în altul. Înseamnă că am capacitatea de a învăța, de a susține diverse proiecte și examene, de a respecta termene limită, de a cerceta. Mai multe șanse de angajare au cei cu studii medii generale decât un absolvent de facultate. Pur și simplu nu îți oferă nimeni o șansă reală”, a fost de părere un tânăr din Iași.

Au pretenții prea mari tinerii care își caută locuri de muncă?

Mulți șomeri sunt criticați aspru de reprezentanții firmelor care participă la târgurile de job-uri.

„Au pretenții prea mari tinerii care își caută locuri de muncă. Întreabă de beneficii, de salariu, nu de ceea ce au de făcut pentru a crește productivitatea companiei. Or noi căutăm să angajăm pentru a crește, pentru a ne dezvolta, nu pentru a susține social anumite categorii de persoane”, spune reprezentatul unei companii.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/de-ce-nu-se-pot-angaja-omerii-din-ia-i-ofertele-sunt-departe-de-a-fi-intelese–164528.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.