spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Declaraţia halucinantă a unui deputat PSD: Indemnizaţia de 4900 de lei NU era…

- Advertisement -

Deputatul PSD de Alba Ioan Dîrzu a afirmat, sâmbătă, într-o conferință de presă, că indemnizația de 4.900 de lei pe lună nu era „stimulativă” pentru parlamentari, în condițiile în care, după cum a susținut el, activitatea acestora este „foarte laborioasă” și nu se rezumă doar la trei zile de stat în București.

„Bineînțeles că nu mă plâng, totuși 4.900 de lei, indemnizația unui parlamentar care trebuie să facă atâta cât vedeți dumneavoastră, unii mai mult, alții mai puțin, nu era o sumă stimulativă din punctul ăsta de vedere. Totuși, costurile sunt cu totul altele în București pentru cei care fac naveta săptămânal. Din punctul meu de vedere, cred că lucrurile trebuie să fie stimulative pentru a merge în Parlament oameni care să nu aibă o altă preocupare decât…”, a declarat deputatul PSD de Alba.

El a adăugat că „activitatea de parlamentar este una foarte laborioasă și nu înseamnă doar cele trei zile state în București, sau în Camera Deputaților, sau în Senat, înseamnă și alte activități în teritoriu”.

La rândul său, senatorul PSD de Alba Daniel Breaz a susținut că modul în care a fost prezentată în presă creșterea de la indemnizația netă la indemnizația brută nu a fost făcută corect.

„Nu poți să faci o comparație între o creștere a unei indemnizații nete și a uneia brute. Din acea brută rămân cu cel puțin vreo 4.000 de lei mai puțin. Într-adevăr, au fost niște creșteri semnificative de indemnizații la parlamentari. (…) Da, aș fi demagog să spun că indemnizațiile, în acest moment, nu sunt niște indemnizații, comparând cu salariile, foarte bune pentru România. Dar hai să comparăm cu alți funcționari publici, să vedem care este activitatea unui parlamentar. Nu este doar ceea ce se vede în ședințele de plen. Sunt ședințe de comisii (…) și alte și alte lucruri”, a susținut Daniel Breaz.

sursa: https://www.realitatea.net/declaratia-halucinanta-a-unui-deputat-psd-indemnizatia-de-4900-de-lei-nu-era_2082030.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.