spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Instructor auto condamnat, dupã ce a condus beat!

- Advertisement -

A FÃCUT EXACT PE DOS… Condamnare la un an si sase luni de închisoare pentru unul dintre cei mai buni instructori auto din Husi, care a fãcut exact ceea ce si-a învãtat elevii, de-a lungul timpului, sã nu facã. Inginerul Victor Adam a condus beat turtã pe drumurile publice si poate cã ar fi înselat vigilenta oamenilor legii, dacã nu facea un accident rutier cu mai multe vehicule botite.

Instanta s-a decis destul de repede în acest caz. În douã termene, instructorul Adam si-a primit pedeapsa: un an si sase luni de închisoare, pentru sãvârsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului. Pentru cã si-a recunoscut faptele si a fost cooperant, instanta a dispus amânarea aplicãrii pedepsei, fixând o perioadã de supraveghere de 2 ani, de la data rãmânerii definitive a sentintei. „Amânarea aplicãrii pedepsei este una din noutãtile introduse de noul cod penal, care constã în stabilirea unei pedepse pentru o persoanã gãsitã vinovatã de sãvârsirea unei infractiuni si, apoi, amânarea temporarã a aplicãrii acesteia, atunci când pedeapsa este amendã sau închisoare de cel mult doi ani, iar instanta apreciazã, tinând seama de persoana infractorului si de conduita avutã de acesta anterior si ulterior comiterii infractiunii, cã în raport cu situatia personalã a inculpatului, aplicarea imediatã a pedepsei nu este necesarã, dar se impune supravegherea conduitei sale, pentru o perioadã fixã de 2 ani. Din aceasta rezultã limpede cã instanta a tinut cont cã este vorba de o persoanã care i-a învãtat soferie pe altii si cã, dupã comiterea faptelor, cel mai probabil, a recunoscut si a avut o conduitã ce a indicat regretarea faptelor. Se întâmplã, nimeni nu exclude hazardul din viata de zi cu zi, dar e trist cã se întâmplã exact celor care cu asta se ocupã: sã îi învete pe altii sã fie corecti în trafic”, au spus avocatii.

„Era un instructor sever, care chiar te învãta soferie. Aproape toti elevii sãi luau examenul”

„Nu stiu ce a fãcut exact, pentru cã am auzit si eu de accident, cã ar fi lovit niste masini prin Husi, dar vreau sã vã spun cã am fãcut scoala de soferi cu dumnealui, la fel si fratele meu. Era un instructor sever, serios, care chiar te învãta soferie. Îti mai dãdea si câte una peste mânã, când greseai. Pe mine nu m-a lãsat deloc, pânã nu am învãtat sã fac parcãri laterale, sã dau prioritate, tot. Am luat examenul din prima. Aproape toti care am fãcut scoala cu dumnealui, luau examenul. Foarte bun instructor, un profesionist adevãrat. Si îmi pare rãu pentru dumnealui, dacã a pãtit acest necaz. Toti mai gresim”, a spus Cristina Mardare, fostã elevã al instructorului Adam.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.