spot_img
13.1 C
Vaslui
21-sept.-2024
spot_img

„Zmeul” Biju din Voinesti rãmâne în arest si a fost trimis în judecatã!

- Advertisement -

JUDECÃTORI „RÃI” Nelu Petreanu, bãrbatul de 57 de ani, din comuna Voinesti, care a primit chiar în ziua de Înãltare (pe 25 mai) un mandat de arestare preventivã pentru ultraj, pentru cã a amenintat cu moartea doi politisti din comunã, a fost trimis ieri în judecatã de procurorul de caz. Mai mult, Nelu Petreanu, zis Biju, a fãcut solicitare cãtre Judecãtoria Bârlad sã fie pus sub control judiciar, pentru cã nu suportã detentia, iar judecãtorii bârlãdeni „rãi” i-au refuzat solicitarea. Asa cã Biju mai stã la rãcoare încã 30 de zile, timp în care poate sã ne mai trimitã niste scrisori, prin care sã-si arate … nevinovãtia. Asa a crezut el de cuviintã cã poate îndupleca procurorii si judecãtorii: a trimis cãtre redactia noastrã o scrisoare prin care îsi aratã „nevinovãtia” pe vreo 16 pagini!

Nelu Petreanu, zis Biju, din comuna Voinesti, a fost trimis în judecatã în stare de arest preventiv, pentru ultraj si violare de domiciliu. Asa cum am mentionat, în afarã de faptul cã a amenintat cu moartea pe cei doi tineri politisti proaspãt angajati din sursã externã la IPJ Vaslui, Nelu Petreanu, zis Biju, i-a înjurat ca la usa cortului. A intrat în sediul Politiei din Voinesti, unde este si locuinta de serviciu a celor doi politisti, pânã în camera unuia dintre ei, amenintând cã-l omoarã „ca sã se vadã la televizor”.

Vã reamintim cã, pe 23 mai, în jurul orelor 20.30, revenind la domiciliul sãu aflat langa Postul de politie din Voinesti, fiind în stare de ebrietate, a început sã facã scandal, tipând în gura mare, a început sã adreseze înjurii si amenintãri sotiei sale. A fost auzit de agentul de politie, care se afla în curtea postului de politie, iar acesta i-a solicitat sã înceteze scandalul, totodatã invitându-l la Politie a doua zi, pentru eventuale clarificãri. Ce i-a fost dat sã audã politistului întrece orice imaginatie! Conform referatului privind propunerea de emitere a mandatului de arestare preventivã, întocmit de procurorul de caz, „Reactia lucrãtorului de politie l-a iritat pe suspectul Nelu Petreanu, care devenind nervos a început sã profereze injurii si amenintãri la adresa acestuia, întrebându-l cine este el, ca sã-i cearã explicatii pentru ceea ce face în curtea sa, cã lui nu are nimeni ce sã-i facã, spunându-i totodatã cã <<este un cãcãt cu ochi>>, <<de unde au venit >>, <<cã sunt niste copii>>, amenintându-l cã va veni la dânsul sã-l aranjeze, cã o sã-l omoare si <<în acest fel o sa aparã la televizor>>”. Pentru cã era vizibilã starea bahicã avansatã a lui Biju Petreanu, lucrãtorul de politie, auzind injuriile si amenintãrile acestuia, s-a gândit cã, pentru ca asemenea fapte sã nu mai aibã loc, sã treacã la actiune, astfel cã a urcat în camera sa din Postul de Politie Voinesti pentru a se echipa corespunzãtor. Acelasi lucru i-a cerut sã facã si colegului sãu, aflat si el în Postul de politie, unde se aflã si locuinta de serviciu. Numai cã, în timp ce politistii din Voinesti se echipau, a apãrut Biju, numai în pantaloni si cu bustul gol, si a început sã-l ameninte pe politistul care tocmai îi ceruse sã termine cu scadalul si-l invitase la politie a doua zi. A început sã-i adreseze injurii si amenintãri cu moartea, declarând cã ei nu au ce sã-i facã si cã o sã ajungã sã fie vãzuti la televizor. Politistul a fost precaut, a luat chiar si un cutit ca sã se apere în eventualitatea unui atac furibund al lui Nelu Biju Petreanu, dar el o tinea una si bunã, cã-l omoarã cu cutit cu tot si o sã ajungã la televizor! „Atât el, cât si colegul sãu au început sã-i solicite suspectului sa pãrãseasca imobilul postului de politie, întrucât nu are ce sã caute în locuintele lor de serviciu, nu a fost invitat, pãtrunzând fãrã drept. Desi lucrãtorii de politie i-au solicitat insistent, în repetate rânduri, sã pãrãseascã imobilul, Nelu Petreanu a refuzat continuând sã le adreseze injurii si amenintãri cu moartea, precum si cuvinte obscene”, se mentioneazã în referatul procurorului de caz.

„Zmeul” plângãcios

Ieri, judecãtorii bârlãdeni, în afarã de faptul cã au înregistrat trimiterea în judecatã a lui Nelu Petreanu, au admis si prelungirea mandatului de arestare preventivã pentru încã 30 de zile, respingând totodatã solicitarea lui Biju de înlocuire a arestului preventiv cu mãsura controlului judiciar. „Zmeul” Biju nu se împacã deloc cu arestul, iar ca sã fie mai „convingãtor” ne-a trimis o scrisoare la redactia din Bârlad, prin care îsi strigã „nevinovãtia” si în care declarã, în speranta cã ne va convinge pe noi, iar noi pe judecãtori, cã sotia lui este nebunã, iar el, pentru cã ea este micã si slabã, nu poate sã o batã, asa cã femeia, dacã tot este nebunã, aruncã în el cu tot felul de chestii si chiar sare la el la bãtaie! Biju bate câmpii sãnãtos pe vreo 16 pagini, dar n-a înteles un singur lucru: noi, jurnalistii, când avem un referat de la procuror, care cu dovezi solide recomandã arestul preventiv, tindem sã-l credem pe procuror, pânã la proba sentintei date de judecãtor! Dacã judecãtorul constatã cã este nevinovat, îl va elibera, dar dacã este vinovat… Biju va plânge pe multe pagini pânã la eliberare!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.