spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

BACALAUREAT: Iatã cine sunt cei trei elevi de 10!

- Advertisement -

CINSTE LOR!

REZULTATE…Anul acesta, la examenul de bacalaureat, 75,6% dintre candidatii prezenti din judetul Vaslui au promovat, cu 4,2 procente peste media nationalã (71,4%). Este un rezultat mai bun decât cel înregistrat în vara lui 2016, când 69,62% dintre elevii vasluieni au avut medii peste 6. Unitãtile de învãtãmânt de top din judet, care se remarcã în fiecare an prin rezultate deosebite la competitii, dar si la acest examen national, au obtinut urmãtoarele procente de promovare: Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din Bârlad – 99%, Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui – 95,93%, Colegiul National „Cuza Vodã” Husi – 98,51%. În aceastã sesiune, trei elevi au reusit performanta de a promova cu media 10 examenul maturitãtii, doi din municipiul Vaslui si unul din Bârlad. Este vorba despre Ana Maria Polcovnicu, elevã la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui, Gabriel Cozma, elev la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui, si Mãlina Chelaru, elevã la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad. Spre deosebire de rezultatele din 2016, nu sunt unitãti de învãtãmânt fãrã elevi promovati, chiar dacã în mediul rural si în unele unitãti din urban procentele de promovabilitate sunt foarte mici.

Potrivit informatiilor publicate de Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui, la examenul de bacalaureat din aceastã sesiune s-au înscris 2680 elevi, însã numai 2520 au fost prezenti. Dintre acestia, 1905 au trecut cu bine de probe, ceea ce reprezinã 75,6%. În topul celor mai buni elevi din judet la BAC sunt urmãtorii absolventi de clasa a XII-a: Mãlina Chelaru, elevã la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” Bârlad (10), Gabriel Cozma, de la Colegiul Economic „Anghel Ruginã” Vaslui (10), Ana Maria Polcovnicu, elevã la Liceul Teoretic „Emil Racovitã” Vaslui (10), Georgiana-Mãdãlina Dragomir, elevã la Colegiul National „Gheoghe Rosca Codreanu” Bârlad (9,96), Denisa-Elena- Mãlina Enache, elevã la Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” Vaslui (9,95) etc.

Ana Maria Polcovnicu, sefa de promotie cu 10 la BAC

Ana Maria Polcovnicu este absolventã a Liceului Teoretic „Emil Racovitã” si una dintre sefele de promotie ale acestei unitãti de învãtãmânt. Am prezentat-o pe larg într-un numãr anterior al cotidianului Vremea Nouã. A terminat profilul Stiinte Sociale, media 9,96, fiind olimpicã nationalã la Limba latinã. Viitoarea studentã este din Muntenii de Jos, iar faptul cã provine din mediul rural nu a împiedicat-o sã fie mereu printre cei mai buni elevi. De altfel, media 10 de la bacalaureat si premiul obtinut la Latinã la nivel national îi asigurã un loc la facultate. „Am muncit mult pentru acest rezultat, scopul meu a fost sã termin cu 10. Mã voi înscrie la Universitatea Româno-Americanã din Bucuresti, la Facultatea de Drept”, a declarat Ana Maria. Alegerea acestei facultãti are la bazã un argument puternic: dorinta de dreptate. „Pasiunea mea este una mai diferitã de cele cu care sunteti poate obisnuiti, si anume: dreptatea. Nu suport sã vãd situatii în care se produc inegalitãti sau orice alt tip de nedreptate, nu numai în plan legal. Am fost mereu o persoanã corectã si asa am de gând sã rãmân toatã viata orice ar fi, de aici si dorinta mea de a urma Facultatea de Drept”, ne-a spus eleva, care le-a transmis cadrelor didactice recunostinta sa. „Le multumesc domnilor profesori pentru tot sprijinul si ajutorul, pentru cã a contat foarte mult”.

Gabriel Cozma va merge la Facultatea de Automaticã si Calculatoare

Gabriel Cozma, absolvent al Colegiului Economic „Anghel Ruginã” Vaslui, a urmat specializarea Matematicã-Informaticã. A obtinut media 10 la bacalaureat, iar peste douã sãptãmâni va sustine admiterea pentru a intra la Facultatea de Automaticã si Calculatoare din cadrul Universitãtii „Gh. Asachi” Iasi. „La matematicã si la informaticã mã asteptam la aceste note mari. De limba românã nu am fost niciodatã pasionat, dar am învãtat, iar subiectele au fost acceptabile. Vreau sã urmez în continuare Facultatea de Automaticã si Calculatoare, deoarece visul meu este sã devin informatician, este o meserie de viitor. As vrea sã multumesc doamnei prof. Garabet Monica Diana (matematicã), doamnei prof. Rãscanu Lidia (informaticã), domnului prof. Gherman Florin (informaticã) si doamnei prof. Mihaela Cosovanu (limba românã) pentru cã m-au ajutat sã obtin acest rezultat”, a declarat Gabriel Cozma.

Fata de 10 la Bacalaureat din Bârlad

Mãlina Chelaru, din Bârlad, eleva care a luat media 10 la Bacalaureat, a absolvit Stiinte Sociale la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” din localitate. A terminat fiecare an scolar, din clasa a IX-a pânã în a XII-a, cu medie peste 9,90. Clasa a XII-a a absolvit-o cu 9,65. A muncit constiincios pentru viitorul ei, a tratat fiecare obiect scolar cu multã seriozitate si astfel a avut note de 9 si 10 pe tot parcursul scolii gimnaziale (a absolvit Scoal Gimnazialã „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad, fiind sefã de promotie). „Voi merge sã mã înscriu la o Universitate din Bucuresti, la Facultatea de Geografie, speiclaizarea Planificare Teritorialã. Voi fi expert cadastral, asta mi-am dorit, este o pasiune a mea încã din clasele gimnaziale. Mi-a fost insuflatã de profesorul Georgel Bradu, de geografie, apoi m-a sustinut în liceu profesoara de geografie Veronica Silvestru. Le multumesc tuturor profesorilor mei pentru cã m-au sustinut si cred cã meritul acestei note maxime la examenul de Bacalaureat le apartine în aceeasi mãsurã în care îmi apartine si mie. Cred cã specializarea Cadastru este la mare cãutare la Bârlad, poate mã voi întoarce acasã ca sã lucrez pentru orasul meu”, a spus Mãlina Chelaru.

Rezultate pe licee – municipiul Vaslui

În municipiul Vaslui, procentele de promovare ale unitãtilor de învãtãmânt sunt urmãtoarele: Liceul Teoretic „Mihail Kogãlniceanu” – 95,93% (cea mai bunã medie, asa cum am mai mentionat, a fost obtinutã de Denisa-Elena-Mãlina Enache, specializare Matematicã-Informaticã – limba si literatura românã 10, matematicã 9,85, informatica 10 – media 9,95); Liceul Teoretic „Emil Racovitã” – 93,28% (aceastã institutie mândrindu-se si cu media maximã obtinutã de Ana Maria Polcovnicu, profil Stiinte Sociale – limba si literatura românã 10, istorie 10, logicã, argumentare si comunicare 10 – media 10); Colegiul Economic „Anghel Ruginã” – 85,82% (Gabriel Cozma este elevul de top, specializare Matematicã-Informaticã – limba si literatura românã 10, matematicã 10, informaticã 10 – media 10); Liceul „Stefan Procopiu” – 68,90% (primele pe liceu sunt Bianca Ciuraru, specializare Matematicã-Informaticã – limba si literatura românã 9, matematicã 10, informaticã 10 – media 9,66 si Stefania Cristina Proca, profil Filologie – limba si literatura românã 9,35, istorie 10, logicã, argumentare si comunicare 9,65 – media 9,66); Liceul Tehnologic „Ion Mincu” – 54,92% (cea mai bunã medie este a sefei de promotie, Luiza Diana Coisin, specializare Filologie- limba si literatura românã 8,40, istorie 9,30, logicã, argumentare si comunicare 9,35 – media 9,0); Liceul cu Program Sportiv – 69,35% (cea mai bunã medie din liceu a fost obtinutã de campioana nationalã si internationalã la atletism Diana Elena Bogos – limba si literatura românã 8,25, istorie 9,90, logicã, argumentare si comunicare 9,60 – media 9,25).

Procentele de la Negresti, Codãesti si Vladia

Cel mai bun rezultat de la Liceul Tehnologic „Nicolae Iorga” Negresti este al elevei Marta-Claudia Voicu, specializare Stiinte Sociale – limba si literatura românã 9,60, istorie 10, logicã, argumentare si comunicare 9,70 – media 9,76. Procentul de promovare la Negresti este 64,38%. 58,97% dintre elevii de la Liceul „Stefan cel Mare” din Codaesti prezenti la examen au promovat. Cea mai mare medie este a Elenei Magdalena Lungu, specializare Filologie – limba si literatura românã 7,50, istorie 9,25, geografie 10 – media 8,91. Liceul Tehnologic din Vladia a avut înscrisi 8 elevi, unul nu s-a prezentat, ceilalti sapte obtinând medii peste 6. Sara Adina Turcan este eleva de la specializarea Tehnician în agriculturã cu cele mai mari note la bacalaureat – limba si literatura românã 7,90, matematicã 8,05, anatomie si fiziologie umanã, geneticã si ecologie umanã 7,90 – media 7,95.

La Bârlad, Colegiul „Codreanu” e în top, iar Liceul Tehnologic „Petru Rares” e în topul de la coadã!

REZULTATE Examenul de Bacalaureat din acest an a stabilit ierarhia liceelor, în functie de rezultatele obtinute de elevii prezenti la examinare. Pe judetul Vaslui, media de absolvire este de 76,71 % (învãtãmânt zi). La Bârlad si zona adiacentã, s-au obtinut rezultate si peste medie cu mult, dar si sub medie, cu si mai mult. Astfel, pe primul loc se situeazã Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu”, unde din cei 202 elevi prezenti la examenul de Bacalaureat, 200 au fost declarati admisi, ba chiar aici s-a obtinut si o medie de 10, prin Mãlina Chelaru de la XXI-F SS. Promovabilitatea la acest prestigios colegiu este de 99%! Cu mult peste media judeteanã de promovabilitate. Este chiar pe locul I pe judet! La distantã serioasã, pe locul II pe Bârlad, dar ca promovabilitate tot peste media judeteanã, se situeazã Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, cu 80,92% promovabilitate (325 elevi prezenti la examinare, 263 adimisi). Pe locul III pe municipiu ca promovabilitate se situeazã Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” cu 74, 65% (142 elevi prezenti, 106 admisi). Urmeazã Colegiul Tehnic „Al.I. Cuza”, care a avut 121 elevi prezenti si 46 declarati admisi, promovabilitatea fiind de 37,19%. Cel mai slab procent îl are Liceul Tehnologic „Petru Rares” care a avut 56 de elevi prezenti la examen si doar 17 au fost declarati admisi. Procentul de promovabilitate este undeva la 30, 36%. În mediul rural, procentul de promovabilitate este unul dezastruos. La Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” din Zorleni, din 39 de elevi prezenti la examen, doar 10 au fost declarati admisi, media fiind de 35,71%. La Murgeni, la Liceul Tehnologic „Ghenutã Coman”, din cei 38 elevi prezenti, au fost admisi 15, astfel cã procentajul de promovabilitate este de 39,47%. La Puiesti, la Liceul Tehnologic, au fost 18 elevi prezenti în sala de examen, dintre care doar 8 au luat medie de trecere, fiind declarati admisi. Procentul de promovabilitate este de 44,44%.

Rezultate bune la Husi

Rezultate bune si foarte bune au obtinut liceenii huseni, în urma examenului de Bacalaureat. Colegiul National „Cuza Vodã” a obtinut medii excelente, care demonstreazã cã elevii si profesorii au tintit sus si le-a iesit! Partea frumoasã a acestor rezultate este cã anul acesta, competitia internã a profilurilor „Real vs Uman” a fost mai echilibratã ca niciodatã, ceea ce aratã cã, dacã vrei sã înveti, obtii rezultate merituoase, indiferent ce profil alegi, în functie de disciplinele preferate. Filologia a strãlucit anul acesta prin eleva Leticia Anca Tiron, care a obtinut 9,93, la egalitate cu o altã elevã foarte bunã, Maria Vârnã, de la profilul Matematicã-Informaticã. Profilul Stiintele Naturii a fost, de asemenea, pe podium, cu o onorantã medie de 9,91, obtinutã de eleva Oana Georgiana Diaconu. De altfel, top 10, la „Cuza Vodã” Husi, contine trei elevi de la Filologie (Tiron Leticia, Bunescu Vlada si Nãlbaru Teodora Cãtãlina), trei de la Matematicã-Informaticã (Maria Vârnã, Suciu Larisa, Agheorghiesei Andreea) si patru de la Stiintele Naturii (Busuioc Maria, Bolboceanu Bianca, Mihordea Claudia), aspect care indicã o reechilibrare meritatã între rezultatele elevilor de la Real si Uman. Profilul Stiinte Sociale a reusit rezultate bune si foarte bune, cea mai bunã clasare fiind a elevului Agavriloaie Nicolae Alexandru, cu media 9,56, dar, foarte important, cu douã note de 10,00, la Istorie si Logicã. Din cei 202 candidati prezenti la toate probele examenului, doar trei elevi au picat Bac-ul, dar o elevã are sanse la contestatii, având media 5,96. Si Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” a obtinut un procent de promovabilitate bun, cel putin în comparatie cu alti ani. 60 din cei 129 de candidati au reusit sã treacã examenul, unii chiar cu note frumoase. Cea mai mare medie a obtinut-o elevul Ciocoiu Andrei Ovidiu, cu 9,08. Au fost 11 medii peste 8,00, ceea aratã cã, usor-usor, nivelul creste, lucru îmbucurãtor pentru învãtãmântul husean. La contestatii, s-au putea ca alti sase liceeni sã treacã Bac-ul, pentru cã au medii între 5,50 si 5,95. La Seminarul Teologic, din cei 29 de candidati, numai unul nu a luat examenul, dar are sanse la contestatii, întrucât are media de 5,91. Cea mai bunã medie a fost 9,43, a elevului Bãdãrãu Sebastian, care a avut douã note de 10,00, la Limba Românã si Istorie. Liceul „Ion Corivan” Husi nu a reusit un rezultat prea bun, întrucât, din cei 12 candidati, doar 3 au luat examenul, cea mai mare medie fiind de 6,45. La Liceul tehnologic de la Vetrisoaia, anul acesta lucrurile sunt bune, întrucât, din cei doi candidati, unul a promovat examenul, cu 6,5, iar cel de-al doilea nu s-a prezentat. La Fãlciu însã, la Liceul Tehnologic din localitate, din cei 6 candidati 3 au fost admisi, iar trei respinsI, iar cea mai mare medie a fost de 8,06, obtinutã de eleva Sarghi Maria.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.