spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Andrei Năstase: „Parlamentul European a decis, e timpul să decidem şi noi; Împreună trebuie să avem grijă ca guvernarea să respecte condiţionalităţile UE şi recomandările Comisiei de la Veneţia”

- Advertisement -

Uniunea Europeană a decis să aloce împrumutul de 100 de milioane de euro nu pentru guvernarea cleptocratică şi mafiotă, ci pentru cetăţenii Republicii Moldova, ajunşi să trăiască într-o ţară falimentară în urma furtului miliardului şi în urma devalizărilor de la bugetul de stat, spune liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase.

„Este pentru prima dată când Uniunea Europeană instituie nişte condiţionalităţi foarte şi foarte ferme. Dacă Republica Moldova ar fi demonstrat că este un stat democratic şi civilizat, sigur că o finanţare trebuia să vină necondiţionat. În condiţiile în care statul nostru nici pe departe nu este unul democratic, sigur că era nevoie de impunerea acestor condiţionalităţi, pentru că noi cu toţii avem nevoie de o justiţie dreaptă, de un stat de drept, de o funcţionalitate a instituţiilor de stat, de respectarea drepturilor omului, de libertatea de exprimare, de pluripartidism”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit liderului Platormei DA, reacţia Parlamentului European a venit ca urmare a eforturilor opoziţiei şi a societăţii civile de a-i informa pe partenerii europeni despre situaţia reală din ţară.

sursa: http://jurnal.md/ro/politic/2017/7/5/andrei-nastase-parlamentul-european-a-decis-e-timpul-sa-decidem-si-noi-impreuna-trebuie-sa-avem-grija-ca-guvernarea-sa-respecte-conditionalitatile-ue-si-recomandarile-comisiei-de-la-venetia/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.