spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Politistul de frontierã din Murgeni, trimis în judecatã pentru incendierile din oras!

- Advertisement -

MAFIOT DUPÃ GRATII Judecãtorul de camerã preliminarã din cadrul Judecãtoriei Bârlad a dispus începerea procesului penal al lui Marius Aurelian Profiri, zis Carbi, din Murgeni, subofiter al Politiei de Frontierã Vaslui. Acesta a fost arestat preventiv în luna mai, pentru comiterea infractiunii de distrugere (incendiere), dupã ce a avut loc o descindere cu mascati si tot tacâmul în localitatea Murgeni. Carbi a încercat sã se apere, cerând chiar si schimbarea mãsurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu, numai cã judecãtorii au respins solicitãrile lui. Dosarul sãu a intrat în linie dreaptã, pentru judecare, pe 30 iunie.

Vineri, 30 iunie, judecãtorul de camerã preliminarã a decis: „Constatã competenta materialã si teritorialã Judecãtoriei Bârlad, constatã legalitatea sesizãrii instantei cu rechizitoriul nr. 3824/P/2016 al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, privind pe inculpatul Profiri Marius Aurelian, trimis în judecatã în stare de arest preventiv, pentru sãvârsirea infractiunii de distrugere, a administrãrii probelor si a efectuãrii actelor de urmãrire penalã. Dispune începerea judecãtii cauzei privind pe inculpatul Profiri Marius Aurelian”. Acesta este politistul de frontierã din Murgeni care îl luna mai a fost arestat preventiv pentru cã era suspect cã ar fi „capul” distrugerilor comandate în stil mafiot, prin incendiere, care au avut loc în Murgeni timp de peste un an. Asa cum am mai precizat, politistii din Murgeni au adus probe indubitabile, demonstrând cã politistul de frontierã a dat foc la 25 ha cutivate cu grâu si secarã, deoarece era în conflict cu proprietarul terenului agricol, pe care pusese el ochii ! Carbi  „fãcea” legea în Murgeni si, pe numele nevestei sale, existã mult teren agricol, foarte multe animale, douã stâni etc. Era de notorietate în Murgeni faptul cã, atunci când „Carbi” dorea un teren, indiferent al cui era sau dacã voia sau nu sã-l vândã, acesta fãcea presiuni, mergând pânã la incendiere, ca sã îsi „adjudece” terenul în cauzã. În dosarul penal deschis pe numele lui, pãgubasii sunt SC Interagro Aliment SRL (care face parte din Grupul de firme Serban – Bacãu) si SC Cazagro SRL, firma inginerului Eduard Cazacu din Murgeni.

Procurorii bârlãdeni au mentionat în referatul de propunere a emiterii mandatului de arestare preventivã, cã Marius Profiri, politist de frontierã, era în conflict cu inginerul Eduard Cazacu, proprietarul lanului care a fost incendiat, iar pe 9 iulie anul trecut, fiind cu fiica sa în drum spre stâna lor, s-a dat jos din masinã si a incendiat lanul de fatã cu propriul copil !

„S.C. Cazagro S.R.L. si S.C. Interagroaliment S.R.L. detin mai multe terenuri în extravilanul orasului Murgeni, terenuri care în cursul anului 2016 au fost cultivate cu grâu si secara. La data de 9 iulie, ora 18.53, Politia orasului Murgeni a fost sesizatã prin intermediul SNUAU 112 cu privire la faptul cã în punctul denumit popular « Rãzoare », situat în apropierea fermei inginerului Cazacu Eduard, este în desfãsurare un incendiu care a cuprins culturile de grâu aflate în zona respectiva. Cu ocazia primelor verificãri s-a constatat faptul cã focul a cuprins o suprafatã de teren cultivatã cu grâu apartinând S.C. Cazagro S.R.L., ulterior extinzându-se si la o suprafatã de teren învecinatã apartinând S.C. Interagroaliment S.R.L., suprafatã cultivatã cu grâu si secarã. Din cercetãrile efectuate a reiesit faptul cã între numitul Profiri Marius Aurelian si Cazacu Eduard existã un conflict generat de neîntelegeri privind mai multe suprafete de teren aflate în litigiu. La data de 9 iulie, 2016, numitul Profiri Marius Aurelian s-a deplasat cu autoturismul proprietate marca Mitsubishi, cu numãrul de înmatriculare M 1371 BB, din orasul Murgeni spre punctul denumit popular «Oita», unde detine stâna. Când a ajuns în dreptul suprafetei de teren cultivate cu grâu apartinând S.C. Cazagro S.R.L., Profiri Marius Aurelian i-a cerut fiicei sale sã opreascã autoturismul pentru a-si satisface nevoile fiziologice, a coborât din autoturism, a mers în lateralul acestuia, a dat foc la un mãnunchi de spice de grâu, iar dupã ce focul a început sã se extindã, a urcat în autoturism si si-a continuat deplasarea spre stânã.”, mentioneazã procurorul de caz bârlãdean în referatul cu propunerea mãsurii de arestare preventivã.

Pe numele lui Marius Aurelian Profiri sunt în lucru la Politia Murgeni încã cinci dosare penale privind mai multe incendieri, suspecte cã sunt comandate de el, inclusiv incendierea masinii fostului comandant al Politiei Murgeni, cms. sef Daniel Cojocaru, a masinii unui agent de politie din Murgeni, precum si a unei ferme de vaci, apartinând unui cetãtean din Murgeni. Au murit atunci 100 de animele, dintre care 53 de vaci – multe gestante. Vom mai auzi de acest Carbi, de 42 de ani, de care Politia de Frontierã nu mai vrea sã audã si l-a suspendat din functie pânã la o decizie definitivã a instantei. Carbi nu beneficiazã astfel de niciun drept financiar de la Politia de Frontierã, iar dacã va fi gãsit vinovat, va fi exclus din rândul politistilor de frontierã, definitiv.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.