spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Sute de elevi vasluieni, implicati în proiecte de educatie financiarã ale BNR

- Advertisement -

FINANCIAR…În anul scolar recent încheiat elevii vasluieni au participat la o nouã editie a proiectelor de educatie financiarã desfãsurate de Banca Nationalã a României. Evenimentul a fost organizat de Agentia B.N.R Bacãu în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Vaslui. Prin programele educationale Sã vorbim despre bani si bãnci”, “Global money week”, “Zilele portilor deschise pentru studentii economisti”, B.N.R a oferit o paletã largã de activitãti educationale, diferentiate pe categorii de vârstã, pe profilul unitãtilor de învãtãmânt, în functie de temele preferate si de formatul pentru care au optat participantii, elevi si dascãli, din judetul Vaslui.

Potrivit comunicatului ISJ Vaslui, în acest an scolar au participat 386 elevi si profesori din ciclul primar si gimnazial din judetul Vaslui. Începând cu luna octombrie 2017 activitãtile de educatie financiarã se vor organiza de cãtre reprezentantii B.N.R cu precãdere, în mediul rural. Principalele tipuri de activitãti desfãsurate în cadrul proiectelor educationale au fost întâlniri si sesiuni interactive cu reprezentantii B.N.R Bacãu pe teme importante, referitoare la: rolul bãncii centrale în economie, la prezentarea istoriei banilor si a elementelor de sigurantã ale bancnotelor, pe notiuni de bazã din domeniul financiar-bancar (economisirea, creditarea, inflatia), pe elemente despre istoria BNR si a monedei nationale, pe statele membre ale Uniunii Europene din Zona Euro si seria nouã de bancnote Europa etc. Elevii au participat cu interes la activitãtile desfãsurate de BNR în institutiile de învãtãmânt si au fost încântati de materialele si filmele ce le-au fost prezentate.

Impresiile elevilor

“În acest proiect mi-a plãcut tema despre recunoasterea banilor. O problemã interesantã din care putem învãta”, a declarat Ioana, una din elevele participante. “Toate lucrurile au fost deosebite si interesante”, a spus, o altã elevã, Sabina. Copiii au considerat cã notiunile prezentate au fost pe întelesul lor. “În mod deosebit mi-a plãcut cã toate lucrurile au fost explicate”, a declarat Stefan. De aceea, aceste actiuni vor fi extinse si în viitor în cadrul sãptãmânii “Sã stii mai multe, sã fii mai bun” si nu numai. Reamintim si faptul cã în anul 2014, BNR a fost premiatã la New York, pentru programul de educatie financiarã “Global Money Week” derulat împreunã cu Ministerul Educatiei Nationale, la care au participat, numai într-o sãptãmânã, 6.100 de elevi. Asadar, proiectele educationale derulate de B.N.R în unitãtile scolare vasluiene au ca obiectiv cresterea nivelului de educatie financiarã si civicã a publicului, îndeosebi a tineretului, contribuind la o mai bunã întelegere si la o cunoastere adecvatã a unor aspecte economice si monetare inedite din lumea agitatã de azi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.