spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Ultima zi cu maxi-taxi pe străzile Sucevei

- Advertisement -

Afacerea maxi-taxiurilor din municipiul Suceava a ajuns la capăt de drum. De sâmbătă nu vor mai circula microbuzele de pe traseele din municipiul reşedinţă de judeţ – 6, 9, 12, 13 şi 15. Conform contractului cu Primăria Suceava, pe aceste linii circulau 20 de microbuze de maxi-taxi, ale operatorilor privaţi SC TRANS DMV Europa SRL, SC EUROTIP SRL, SC FAMILY SRL, SC SORINEL SRL.

Începând de la 1 iulie, prevederile acelui contract nu mai sunt valabile, iar o prelungire a sa nu mai este posibilă.

Achiziţionarea celor 40 de autobuze electrice cu care Primăria Suceava vrea să doteze societatea de transport în comun – TPL – este condiţionată de existenţa unui serviciu unic de acest gen, fără ca traseele acestuia să se suprapună cu cele ale altor transportatori.

În aceste condiţii, contractul de transport public complementar, expirat din 2015 şi prelungit de două ori până acum, nu a mai fost luat în calcul pentru o nouă prelungire, solicitată de operatorii privaţi.

Cu toate acestea, conducerea municipalităţii sucevene se arată rezervată în privinţa eficienţei acestei decizii, câtă vreme conducerea TPL nu a luat măsuri pentru a suplini  „golul” care se creează pe piaţă începând de sâmbătă.

„Începând cu 1 iulie 2017, transportul complementar cu maxi-taxi îşi încheie activitatea. Societatea municipalităţii, TPL S.A., rămâne unic operator pentru transportul de călători de pe raza municipiului Suceava. Acest lucru trebuia să se întâmple acum un an, dar conducerea TPL a informat primăria că nu este pregătită să preia surplusul de călători deoarece are parcul auto învechit şi subdimensionat. Dacă mă întrebaţi pe mine, nici acum nu sunt pregătiţi pentru toamnă, când elevii vor reîncepe şcoala. Conducerea TPL ştia că se va ajunge aici şi nu a făcut nimic să-şi îmbunătăţească parcul auto. Dacă achiziţionau mijloace de transport, puteau să preia o parte din şoferii de pe maxi-taxi, care rămân acum şomeri”, a declarat ieri viceprimarul Lucian Harşovschi.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-06-30/Ultima-zi-cu-maxi-taxi-pe-strazile-Sucevei#ixzz4lZ4w7ACQ
Follow us: @monitorulsv on TwitterMonitorul.de.Suceava on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.