Lumea în care trăim este plină de microbi, bacterii şi virusuri. Acestea se află pe ecranul telefonului, scaunelor din autobuz, clanţelor de la uşă sau bâncilor din parc. Împărţim aceste bacterii cu oamenii din jurul nostru atunci când împărţin scaunul din avion cu o altă persoană sau atunci când îi strângem mâna.
Microbii pot fi transmişi şi prin intermediul banilor. De la bancomate sau tonomatele, fiecare leu transmis de la o persoană la alta conţine mostre din mediul în care provine pe care le transmite următoarei persoane, informează IFL Science.
Printre lucrurile care se află pe bancnote sunt urme de ADN provenite de la animalele de companie, urme de droguri, bacterii şi viruşi ce provoacă boli. Descoperirea demonstrează că banii pot păstra dovezi ale activităţii umane lăsând în urmă ,,ecouri moleculare”.
Un studiu recent a descoperit urme de ADN pe tastele bancomatelor. Urmele mâncărurilor pe care persoanele le-au consumat pot fi descoperite cu ajutorul unor teste simple. Bolile provenite de la utilizarea banilor sunt extrem de rare, însă o serie de boli majore au fost asociate utilizării bancomatelor. În prezent, experţii lucrează la o metodă de a curăţa banii în timpul tranzacţiilor.