spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Numărul de autovehicule introduse în parcul auto din România a crescut cu 80%, în primele cinci luni

- Advertisement -

Numărul de autovehicule introduse în parcul auto din România a crescut cu 80%, în primele cinci luni, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, iar vârsta medie a acestora s-a majorat la 12 ani și trei luni, de la 8 ani, în 2016, a declarat, marți, Cristian Bucur, director tehnic în cadrul Registrului Auto Român (RAR).

„Dacă privim comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în primele cinci luni ale anului 2016, în primele cinci luni ale anului 2017, pe ansamblu, am constatat o creștere cu 80% a numărului de vehicule introduse în parcul național. Gradul de motorizare al românilor a crescut cu 80%, ceea ce este o cifră importantă. Dacă ne referim la vârstă, vârsta lor a crescut. Dacă anul trecut vârsta medie era undeva puțin peste 8 ani, în 2017 vehiculele care au intrat în primele cinci luni au avut o vârstă medie de 12 ani și trei luni”, a spus Cristian Bucur.

Citeşte şi Eurostat: România are cele mai puţine autoturisme din Uniunea Europeană

Acesta a menționat că numărul de vehiculelor euro 4 s-a dublat, iar numărul vehiculelor euro 2 și euro 1 a crescut de două ori și jumătate. Starea tehnică a acestora este considerată corespunzătoare la momentul intrări lor în parcul auto, dar depinde de modul în care vor fi întreținute.

Bucur a precizat că, deși starea infrastructurii din România poate grăbi uzura acestor vehicule, deținătorul este cel care ar trebui să aibă discernământ și să trimită autovehiculul la service pentru a fi reparat în cazul unui incident din suferit din cauza infrastructurii.

Conform datelor Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), la finele anului trecut, parcul auto național din România a depășit 7 milioane de autovehicule, în creștere cu 6,21% față de anul anterior. Din acest total, peste 1,25 de milioane erau înmatriculate în București (circa 18% din total).

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/numarul-de-autovehicule-introduse-in-parcul-auto-din-romania-a-crescut-cu-80prc-in-primele-cinci-luni_363524.html#ixzz4lThZgOLA

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.