spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cadoul DNA pentru PS Corneliu: trei preoti trimisi în judecatã pentru santaj!

- Advertisement -

OMAGIAT…În plin scandal cu filme deocheate, Episcopul Corneliu a fost sãrbãtorit cu aplauze, cântece si flori, de preoti si enoriasi la opt ani de când este în fruntea Episcopiei Husilor!

CONTRASTE… Au lucrat fulger procurorii DNA, în cazul Episcopului Corneliu! Ieri, la douã sãptãmâni de când ierarhul s-a plâns cã este santajat cu filmulete compromitãtoare, anchetatorii au anuntat trimiterea în judecatã, în stare de arest la domiciliu, a celor trei preoti. Coinicdentã sau nu, cercetãrile s-au terminat în timp record, fix când la Episcopie se marcau opt ani de când PS Corneliu a fost uns în functie. Câtã vreme magistratii se silesc sã rezolve controversatul caz, Preasfintitul Corneliu cântã de rãsunã Episcopia! A renuntat însã la fast ieri, de ziua hramului, si sub pretextul caniculei, a tinut slujba înãuntru, unde se sufocau oamenii de cãldurã. Unii spun cã s-a temut sã nu fie huiduit de lumea strânsã în curtea Catedralei, desi husenii credinciosi au prea mult bun-simt, ca sã reactioneze astfel. Preotii i-au adus flori, la cei 8 ani de la întronizare, iar credinciosii l-au aplaudat, dupã discurs. “Sãraci, betivi si nespãlati”, dar cu bun-simt, au murmurat unii dintre cei prezenti la slujbã. Toropiti de nãduseala din interiorul locasului, oamenii au fost nevoiti sã iasã afarã, la aer si sã asculte slujba la difuzoare.

De dragul sãrbãtorii, ieri au fost multi credinciosii care au venit sã cinsteascã traditia hramului Catedralei Episcopale. Numai cã, spre deosebire de alte dãti, în care sãrbãtoarea însemna un fast deosebit, participarea unor ierahi de seamã, reprezentanti ai autoritãtilor judetene, o scenã mare, amenajatã în curtea Episcopalã, lângã statuia lui Stefan, dar si bucate date de pomanã participantilor la hram, anul acesta totul a fost mohorât. Episcopul Corneliu a dispus ca slujba sã se facã în interior, desi stia cã va fi lume multã, care se va sofoca în spatiul strâmt. S-a temut, spun unii, de eventuale huiduieli, de la cei supãrati pe atâta ipocrizie, numai cã husenii au prea mult bun-simt, ca sã reactioneze astfel. Multi credinciosi nu au mai fãcut fatã nãduselii din interior si au iesit afarã, cãutând umbra pe lângã ziduri sau pe iarba din curtea Bisericii. Nici vorbã sã se dea vreo bucatã de pâine sau mãcar vreun pahar cu apã rece, de pomanã, participantilor la hram, dupã cum traditia spune. “Altãdatã se fãceau sãrmãlute, colaci, câte un pahar cu vin, cã de asta are Episcopia hectare de vie, dar acum nimic. De când a intrat acest Episcop, nu iese nimeni cu firimitura-n barbã de la Episcopie”, au comentat oamenii.

Cutia Pandorei deschisã la DNA: informatii potrivit cãrora chiliile de la Episcopie au fost, de-a lungul vremii, când loc de rugãciune, când adãpost pentru desfrâuri inimaginabile!

Între timp, tot ieri, pe 29 iunie, DNA-ul a fãcut si el un cadou Preasfintitului. I-au trimis “santajorii” în judecatã, în timp record.

Nici o lunã de zile nu le-a luat anchetatorilor sã se dumireascã de faptul cã cei trei preoti, arhimandritul Sebastian Jitaru, pr. Gheorghe Damian, pr. Rãzvan Mihail Bumbu pot fi dovediti cã l-au santajat pe Episcop, cu un filmulet scabros si compromitãtor pentru “preasfintitul” pãrinte. Astãzi, Tribunalul Vaslui va verifica temeinicia si legalitatea rechizitoriului întocmit de cãtre procurorii DNA în dosarul în care trei preoti vasluieni au fost acuzati de santaj. De asemenea, tot astãzi, judecãtorii vor stabili dacã este cazul disjungerii dosarului. De reamintit cã totul ar fi pornit de la un film compromitãtor în care episcopul ar fi fost filmat în ipostaze rusinoase. Acest film ar fi circulat între mai multi preoti si acesta ar fi fost folosit pentru santaj, ani la rând. Arhimandritul Sebastian Jitaru s-a dovedit a fi cel mai vehement dintre cei care îl santajau cu filmul porno pe Episcop, cerându-i, nici mai mult, nici mai putin decât vicariatul Episcopiei Husilor! În caz contrar, a amenintat Jitaru, pe 15 iunie, filmul ar fi trebuit sã aparã în fata Sfântului Sinod al BOR. Prins în corzi, Episcopul Onilã a alergat cât l-au tinut picioarele, pe 12 iunie 2017, la DNA Iasi, unde si-a spus pãcatele. Procurorii au intrat pe fir si au concluzionat cã Jitaru îl santajeazã pentru functia de vicar, iar ceilalti doi preoti, Bumbu si Damian, pentru 50.000 de euro. Ieri, pe 29 iunie, cei trei au fost trimisi în judecatã, timpul foarte scurt rezervat cercetãrilor stârnind cel putin nedumerire. Oricum, unii spun cã se intentioneazã disjungerea dosarului, întrucât, lucru cert, unii mai sunt chemati la audieri chiar si azi în aceastã spetã, semn cã nu sunt toate aspectele clare în dosarul trimis la instantã. Între timp, cei care mai stiu câte ceva despre desfrâul incriminat în dosar, încep sã vorbeascã. Un fost seminarist povesteste cum Ursac însusi l-ar fi filmat pe Episcop în ipostaze scabroase, cel mai probabil, pentru a-l avea la mânã. S-a folosit de acest filmulet, pentru a obtine favoruri ani la rând si l-a dat si altor preoti, care l-au presat si ei pe Episcop. Auzind cã filmul va iesi totusi la ivealã, chiar în fata Sfântului Sinod, Corneliu Onilã s-a dus la DNA si s-a declarat santajat. Se poate deduce cã spaima de vizionarea membrilor Sinodului a filmului compromitãtor a fost asa de mare, cã Episcopul nu a mai tinut cont cã, prin plângerea sa la DNA, deschide o Cutie a Pandorei, din care pot iesi informatii potrivit cãrora chiliile de pe la Episcopie au fost, de-a lungul vremii, când loc de rugãciune, când adãpost pentru desfrâuri inimaginabile.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.