spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Un adept ISIS plănuia un atentat terorist în România. A fost săltat de SRI şi DIICOT

- Advertisement -

Un bărbat de 39 de ani din Piteşti, suspectat de SRI de acţiuni de propagandă teroristă online şi în mediul relaţional în favoarea ISIS, a fost ridicat de ofiţerii DIICOT. Adeptul ISIS plănuia să organizeze un atentat terorist la o bază militară.

Joi dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti şi procurorii DIICOT Piteşti au desfășurat efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, pentru prinderea unui bărbat bănuit de săvârșirea de infracțiuni de terorism.

Serviciul Român de Informații, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, a întreprins măsuri specifice de documentare informativă, în baza unui mandat de siguranță națională, a unui cetățean român, în vârstă de 39 de ani, suspect de terorism, se arată într-un comunicat SRI.

În fapt, cetățeanul a intrat în atenția SRI în anul 2015, prezentând indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare.

Potrivit SRI, cel în cauză s-a manifestat prin activități de propagandă teroristă, derulate în mediul relațional și online, în favoarea organizației teroriste DAESH (denumirea franceză pentru ISIS), la care și-a declarat adeziunea.

sursa: https://www.realitatea.net/perchezitii-la-un-suspect-de-terorism_2078737.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.