spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

FRF discută azi despre modificarea sistemului competiţional al Ligii 1. Cluburile se opun schimbării

- Advertisement -

Justin Ștefan, juristul LPF, anunță că FRF va analiza în ședința Comitetului Executiv de marți schimbarea sistemului competițional din Liga 1, deși majoritatea cluburilor nu ar fi de acord cu acest lucru.

„Cu rea-credință, Federația Română de Fotbal refuză să introducă pe ordinea de zi a ședinței Comitetului Executiv de mâine, discutarea convenției anuale dintre FRF și LPF, în ciuda faptului că Liga a solicitat acest lucru încă din data de 7 iunie.

Mai mult de atât, Federația vrea să analizeze o modificare a sistemului competițional, cu toate că majoritatea cluburilor din Liga 1 a solicitat menținerea actualului sistem. Cluburile din Liga 1 nu au cerut Federației să contracteze o firmă din străinătate pentru a analiza modificarea sistemului de organizare al Ligii 1. Mai sunt 2 săptămâni până la începerea noului campionat, iar Federația continuă să îngreuneze activitatea cluburilor din Liga 1 care nu știu programul competițional al sezonului următor, deoarece el nu a fost aprobat de Comitetul Executiv al FRF, cu toate că a fost transmis de Ligă încă din 11 mai.

În schimb, în cadrul unei retorici goale de conținut, reprezentanții Federației continuă să ne vorbească despre transparență, dialog instituțional, principiul autonomiei și subsidiarității, etc. Repet ceea ce am spus de mai multe ori, în ultima vreme: deciziile privind Liga 1 aparțin celor 14 cluburi membre ale LPF. De altfel, așa se întâmplă în tot fotbalul modern. Chiar de curând, UEFA a decis ca ligile profesioniste să fie incluse în procesul de luare a deciziilor la nivelul fotbalului european, fiind un actor important al fenomenului.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/frf-discuta-azi-despre-modificarea-sistemului-competitional-al-ligii-1-cluburile-se-opun-schimbarii_363434.html#ixzz4lCEJFISJ

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.