spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Factura la electricitate va creşte cu 11,6% în Capitală, de la 1 iulie

- Advertisement -

După ajustarea de tarif anunţată vineri, ca urmare a preţurilor mari la energie din această iarnă, factura consumatorilor casnici din Bucureşti alimentaţi în sistem de serviciu universal, adica marea majoritate, va creşte cu 11,6%.

Autoritatea de Reglementare în Energie (ANRE) a hotărât vinerea trecută scăderea cu 5,16% a tarifelor reglementate aplicate de furnizorii de ultimă instanță (FUI) clienților casnici care nu și-au exercitat dreptul de eligibilitate, dar şi creşterea medie a tarifelor de tip componentă de piaţă concurenţială (CPC), aferente aceluiaşi tip de consumatori, cu 8,53%. Majorările intră în vigoare la 1 iulie, iar noile tarife sunt valabile până la finalul lunii septembrie.

ANRE a anunţat în comunicat că factura finală la consumator nu ar trebui să crească cu mai mult de 8%.

Citeşte şi INS: Consumul de electricitate al României a scăzut în primele patru luni cu 3%, iar exportul a crescut

Dacă pe componenta de reglementat, tarifele sunt unice pentru toate cele opt zone de distribuţie, tarifele CPC sunt diferite, pentru fiecare.

ANRE a comunicat astăzi nivelul tarifelor CPC pentru fiecare zonă în parte. Pentru zona Bucureşti-Ilfov, el este de 0,4202 lei/kWh, la joasă tensiune, cu 14% mai mare decât cel de acum. Este cea mai mare creştere din ţară.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/factura-la-electricitate-va-creste-cu-11-6prc-in-capitala-de-la-1-iulie_363341.html#ixzz4l6pUaP61

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.