spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Fostul primar Aurel Olărean, condamnat în al doilea dosar de abuz în serviciu în care este judecat

- Advertisement -

Fostul primar al municipiului Rădăuţi Aurel Olărean a fost condamnat, vineri, de Judecătoria Rădăuţi, în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru şapte infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, partea vătămată din dosar fiind Marinela Paraschiva Mironescu, şefa Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Rădăuţi la data comiterii presupuselor fapte. Pentru că a dat dispoziţii de mutare a acesteia pe alte funcţii, dispoziţii care, a stabilit ulterior instanţa, erau ilegale, Olărean a fost condamnat la 4 luni de închisoare, pedeapsa fiind suspendată condiţionat pe durata unui termen de încercare de 2 ani şi 4 luni. În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi secretarul Primăriei Rădăuţi, Haralambie Herghiligiu, însă cu el judecătorii rădăuţeni au fost mai indulgenţi: i-au aplicat doar o amendă de 1.000 de lei, achitându-l în ceea ce priveşte răspunderea penală. Cei doi au mai fost obligaţi de instanţă să-i achite părţii vătămate daune morale de 20.000 de lei. Soluţia Judecătoriei Rădăuţi nu este definitivă şi cel mai probabil va fi atacată cu apel.

În ce au constat faptele

Dosarul în care Judecătoria Rădăuţi s-a pronunţat la finele săptămânii trecute a fost instrumentat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-06-26/Fostul-primar-Aurel-Olarean-condamnat-in-al-doilea-dosar-de-abuz-in-serviciu-in-care-este-judecat#ixzz4l6heomWR
Follow us: @monitorulsv on TwitterMonitorul.de.Suceava on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.