spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

Nu avem strand în Vaslui, dar avem… regulament de functionare al strandului!

- Advertisement -

COMIC…De ani de zile, strandul din municipiul Vaslui este închis publicului larg, dupã evenimentele tragice care s-au petrecut acolo, evenimente care au culminat cu decesul unui tânãr de 14 ani, în august 2014. De atunci si pânã acum, s-au cãutat solutii pentru a gãsi salvamari autorizati, care sã supravegheze activitatea din bazin, însã nu s-a reusit gãsirea unei solutii acceptabile. Cu toate acestea, consilierii locali vasluieni sunt chemati sã aprobe regulamentul de organizare si functionare (ROF) a strandului, pentru cã, probabil, primãria vrea sã redeschidã aceastã unitate de agrement.

Iatã si câteva elemente din regulamentul strandului din Vaslui: „Strandul este împãrtit în douã zone, delimitate ca atare si care cuprind zona comercialã si zona de bazine si plajã. Zona comercialã include aria în care se desfãsoarã activitãti economice ale persoanelor fizice si juridice, precum si perimetrul pe care se aflã amplasate cabinele, indiferent de forma de proprietate. Zona de bazine si plajã include spatiul destinat agrementului, petrecerii timpului liber, odihnei, recreãrii, activitãtilor sportive. Accesul pe strand se face contra cost, prin plata biletului de intrare sau al abonamentului. Pretul biletelor de intrare si al abonamentelor se stabileste în functie de zone. Programul de functionare a strandului pentru zona comercialã și pentru zona bazine si plajã este între orele 08:00 si 21:00. Accesul autovehiculelor care deservesc aprovizionarea agentilor economici se permite între orele 8:00 – 12:00, de luni pânã sâmbãtã, pe cãile de acces asfaltate sau amenajate în acest sens, cu viteza maximã de 5 km/h pânã la limita evitãrii oricãrui pericol.        Fac exceptie de la prevederile alineatului precedent autovehiculele I.S.U., Salvãrii, Politiei, Politiei Locale, Protectiei Civile, Jandarmeriei, cu respectarea însã a restrictiilor de circulatie enuntate mai sus, atunci când sunt la interventie sau pentru asigurarea manifestatiilor culturale sau sportive si ale unitãtilor de interventie”. Sunt prevãzute si elemente legate de obligatiile celor care vin la plajã: „În incinta strandului, utilizatorii au urmãtoarele obligatii: sã nu deterioreze sau sã distrugã bunurile din dotarea strandului; sã pãstreze ordinea si linistea într-un cadru civilizat, pentru mentinerea climatului de agrement si odihnã;         sã depunã resturile menajere sau de altã naturã în locuri special amenajate în acest scop;      sã nu producã foc deschis decât în locurile special amenajate si cu respectarea normelor PSI; sã respecte regulile de igienã sanitarã la utilizarea bazinelor si a grupurilor sanitare; sã supravegheze copii minori, mai ales în zona bazinelor”, se aratã în regulament.

Biletele de intrare vor fi calculate fatã de cheltuielile curente

Se mai aratã cã „Pentru calculul biletului de intrare pe strand si a abonamentelor de intrare se vor avea în vedere cheltuielile privind iluminatul, apã, canal, salubrizare, materiale si prestãri servicii (piese de schimb), pazã, materiale pentru curãtenie, materiale si prestãri servicii cu caracter functional (salvamari, garderobier, asistent, muncitori necalificati s.a.), alte bunuri si servicii pentru întretinere si functionare (instalatii interioare, remedieri avarii), reparatii curente, bunuri de natura obiectelor de inventar, cheltuieli de personal, cheltuieli cu asistenta medicalã”. Strandul va functiona ca bazã de agrement 5 luni/an de la 1 mai la 30 septembrie. Asteptãm sã vedem dacã primãria va redeschide strandul în aceastã varã, dacã tot existã regulament de functionare în toatã regula.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.