spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Nimeni nu mai scapă! De azi ANAF îți blochează contul printr-un simplu click

- Advertisement -

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, vineri, că este funcţional sistemul de proprire electronică.

Principalul avantaj ala acestui sistem pentru Fisc este scurtarea duratei de comunicare a actelor de executare și simplificarea procedurilor administrative când este vorba de blocarea unui cont.

La pachet vine și o veste bună pentru contribuabili: după ce își plătesc datoriile nu mai au de așteptat zile întregi până la deblocarea contului, ci aceasta se face în timp real.

Poprirea electronică – Sistemul de comunicare a actelor de executare către instituțiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanță este funcțională din data de 23 iunie 2017.

„Prin intermediul acestui sistem este asigurată o comunicare rapidă și eficientă a actelor de executare si sunt înlăturate deficiențele legate de întârzierea ridicării măsurii popririi conturilor bancare în cazul stingerii obligațiilor fiscale, astfel încât activitatea contribuabililor să fie cât mai puțin afectată”, se spune într-un comunicat al ANAF.

Sistemul de comunicare a actelor de executare catre institutiile de credit prin intermediul mijloacelor electronice de transmitere la distanta este realizat în baza Ordinului ministrului finanţelor publice nr. 691/2017 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora.

Fiscul spune că poprirea electronică are în vedere debirocratizarea şi simplificarea procedurilor administrative, precum şi modernizarea şi eficientizarea activităţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

sursa: https://www.realitatea.net/nimeni-nu-mai-scapa-de-azi-anaf-iti-blocheaza-contul-printr-un-simplu-click_2076820.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.