spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

UPDATE! Cu bomba în brate prin curtea Spitalului Judetean

- Advertisement -

UPDATE! Managerul Spitalului Județean Vaslui, Ana Rinder, recunoaște incidentul. Bărbatul care a găsit proiectilul nu era un angajat, ci un pacient internația pe secția TBC.

„Pacientul nu a știut despre ce este vorba și nu a conștientizat pericolul  de explozie a acelui dispozitiv. Portarul a acționat în consecință, a sunat imediat la 112, a asigurat zona și nu a mai permis accesul numănui în zona respectivă până la venirea poliției, a jandarmeriei și a unei echipe de pirotehniști. Nu știu dacă acel obuz era întreg sau era doar vârful, însă oricum, a fost destul de periculos pentru pacient să-l ia în brațe și să-l ducă la cabina portarului”, a declarat Ana Rinder, managerul spitalului judetean.

NEBUN DE LEGAT…Furtuna care s-a abãtut asupra orasului a adus cu sine si lucruri neasteptate. Astfel, un bãrbat de 58 de ani a descoperit, la rãdãcina unui copac scos din pãmânt de rafalele de vânt, un proiectil perforant de calibrul 45 mm. În loc sã asigure perimetrul si sã anunte imediat autoritãtile, acesta a decis sã-l ia în brate si sã ducã proiectilul ca intrarea în curtea Spitalului Judetean, la cabina paznicului. Vãzând cu ce “cadou” vine bãrbatul, paznicul a decis sã sune urgent la 112 si sã anunte descoperirea. La fata locului a sosit echipa pirotehnicã a ISU Vaslui care a asanat terenul si a ridicat, în sigurantã, proiectilul. Cum acesta nu reprezenta un pericol imediat, a fost ridicat de la fata locului si transportat în vederea distrugerii. “Este adevãrat cã persoana care a descoperit proiectilul nu a procedat corect. Ar fi trebuit sã anunte paznicul fãrã sã mute proiectilul, iar acesta sã împrejumuiascã zona pânã la sosirea ecipajului pirotehnic. Din fericire proiectilul nu era în stare de functionare, dar putea reprezenta un pericol dacã ar fi fost lovit sau încãlzit”, spune purtãtorul de cuvânt al ISU Vaslui.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.