spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Liviu Dragnea: Avem patru variante de premier. Luni vom merge la Cotroceni

- Advertisement -

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat miercuri după trecerea moțiunii de cenzură, că PSD-ul are patru variante de premieri, însă la Cotroceni va merge cu o singură propunere. „Am reuşit să avem o majoritate calificată, nu se pune problema majorităţii pentru formarea noului Guvern. Vom avea un comitet executiv naţional şi o întâlnire cu grupurile pentru ca luni să mergem cu o propunere la dl Iohannis. Prima dată discutăm candidatul pentru funcţia de prim-ministru, după aceea vom aproba formula de guvernare şi programul. Sunt convins că dl Iohannis va fi interesat de stabilitatea României, a dat mesaje corecte, de apreciat, sunt convins că luni va accepta propunerea noastră. Am patru variante de premier, dar vom merge cu o singură propunere”, a afirmat preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea se declară convins că preşedintele Klaus Iohannis va fi interesat de stabilitatea României şi va accepta propunerea social-democraţilor pentru funcţia de prim-ministru. „Sunt absolut convins ca presedintele Iohannis va fi interesant de stabilitatea Romaniei. Toate mesaje pe care le-a dat sunt absolut corecte si de apreciat. Sunt convins ca luni, cand vom fi prezenti la Cotroceni, va accepta propunerea noastra”, a declarat Dragnea.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, Dragnea a răspuns: „Din moment ce preşedintele Iohannis a anunţat prin purtătorul de cuvânt că luni sunt consultările, avem timp zilele următoare.”

Noul premier trebuie să fie „un om corect, un om responsabil”

Legat de cum va fi noul premier, preşedinte PSD a spus: „Un om corect, un om responsabil, un om care să nu fie aventurier și un om care să respecte programul de guvernare. În plus, trebuie să vină din PSD”.

„PSD a ieşit întărit din această mişcare, nu a fost uşor, PSD şi noi toţi am înţeles că există presiuni ca această colaiţie să nu-şi ducă la capăt mandatul, s-a întărit unitatea partidului. Incercarea celor care au încercat să ia puterea în mod nelegitim a eşuat”, a afirmat Liviu Dragnea, adăugând că pentru PSD prioritatea a rămas şi rămâne programul de guvernare.

Ce spune Liviu Dragnea despre Sorin Grindeanu?

„Noi nu începem vânătoare de vrăjitoare, nu plătim poliţe, dar el nu mai este membru al PSD, el trebuie să aibă grijă cu cei cu care s-a aliat în aceste zile”, a spus Liviu Dragnea, privind Sorin Grindeanu.

sursa: https://www.realitatea.net/liviu-dragnea-am-patru-variante-de-premieri-luni-voi-merge-la-controceni-cu_2076100.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.