spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Liberalii s-au opus delegării gestiunii serviciului de iluminat public unui operator extern

- Advertisement -

Primarul Municipiului Focşani a convocat, miercuri, 20 iunie, o ședință extraordinară a Consiliul Local pentru aprobarea a trei proiecte de hotărâre urgente. Primele două proiecte au fost legate de modul de gestionare a serviciului de iluminat public din Municipiul Focșani. Al treilea proiect de hotărâre a vizat îndreptarea erorilor materiale strecurate în cuprinsul anexei la Hotărârea Consiliului local nr. 160/2017 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor ce aparțin domeniului public și privat al municipiului Focșani.

Studiul de oportunitate privind delegarea de gestiune a serviciului de iluminat public din municipiul Focșani s-a aprobat prin H.C.L. nr. 159/27.04.2017. În baza acestui studiu municipalitatea a constatat necesitatea delegării serviciului către un operator ce urmează a gestiona serviciul de iluminat public pentru o perioadă contractuală de 2 ani, cu posibilitate de prelungire încă un an, fiind prevăzută și o redevență egală cu 1% din valoarea facturilor emise. Această necesitate a rezultat și ca urmare a cheltuielilor foarte mari pe care le-a avut primăria în ultimii trei ani și a numeroaselor reclamații privind disfuncționalitățile în sistemul actual. Noile modificări aduse H.C.L. s-au impus pentru că în Studiul de oportunitate prezentat inițial nu au fost cuantificate lucrările ce reprezintă avarii și modalitatea de intervenție asupra lor, coroborat cu necesitatea realizării unui iluminat ornamental-festiv nou, aspect care nu era pe deplin clarificat. În acest sens s-a inițiat un nou proiect de hotărâre de modificare și completare a anexei la Hotărârea Consiliului local nr. 159/2017. Dacă studiul de oportunitate propus s-a aprobat de către consilierii locali, proiectul al doilea ce presupunea aprobării caietul de sarcini și contractului cadru nu a întrunit 2/3 din voturile consilierilor locali. Liberalii s-au abținut de la vot, motivând faptul că investiția nu reprezintă o prioritate.

sursa: https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/liberalii-s-au-opus-delegarii-gestiunii-serviciului-de-iluminat-public-unui-operator-extern

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.