spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

UDMR a decis să boicoteze votul la moţiunea de cenzură. Liviu Dragnea a convocat parlamentarii PSD la o şedinţă de urgenţă

- Advertisement -

Liviu Dragnea a decis să retragă controversata lege a minorităților chiar înainte cu o zi de votul pentru moţiunea de cenzură. Şedinţa comună a comisiilor juridice, a drepturilor omului şi cea pentru administraţia publică s-a anulat, marţi dimineaţa, pentru a doua oară, din cauză că reprezentanţii UDMR şi PSD nu s-au înţeles asupra proporţiei unei minorităţi naţionale în populaţia unei localităţi de la care folosirea în administraţie a limbii respectivei minorităţi devine obligatorie. În replică, UDMR a decis să nu participe la votarea moţiunii de cenzură.

UPDATE: Conducerea PSD a convocat parlamentarii formaţiunii, marţi, la ora 18.00, la o nouă discuţie.>Conducerea partidului vrea să vadă pe câţi aleşi se bazează la votul de miercuri din Parlament.

UPDATE: Kelem Hunor a anunaţă că UDMR a decis, cu unanimitate de voturi, să nu participe la votul moţiunii de cenzură de miercuri. UDMR a decis să nu participe la plenul reunit în care va fi votată moţiunea de cenzură, a anunţat, marţi, preşedintele Uniunii, după o şedinţă a partidului. În privinţa negocierilor cu PSD, liderul UDMR a spus: ”Nimeni nu a făcut un pas înapoi, au fost discuţii extrem de sincere, de corecte, de ambele părţi, nimeni nu s-a certat cu nimeni”.

În privinţa negocierilor cu PSD, liderul UDMR a spus: ”Nimeni nu a făcut un pas înapoi, au fost discuţii extrem de sincere, de corecte, de ambele părţi, nimeni nu s-a certat cu nimeni”.

Kelemen a spus că UDMR nu a avut ”negocieri” cu nimeni, ci ”discuţii” şi că Uniunea nu se poziţionează de nici o parte.

Liderul UDMR a precizat că protocolul de colaborare cu PSD-ALDE este în vigoare, iar Uniunea va face o analiză după 30 iunie.

”Nu rupem hainele de pe noi azi, pentru că nu e cazul”, a completat Kelemen.

În privinţa proiectelor UDMR, Kelemen Hunor a declarat: ”Nu am cerut ce nu are corespondenţă în UE, am cerut lucruri de bun simţ”.

”Nu se pune problema dacă am ajuns sau nu la o înţelegere, nu ne-am certat, nu ne certăm cu nimeni, nici măcar cu domnul Băsescu (…) şi vom continua, nu renunţăm la niciun proiect”, a mai declarat liderul UDMR.


UPDATE: UDMR nu mai are niciun motiv să se implice în lupta internă din PSD câtă vreme înțelegerile de luni cu social-democrații nu mai sunt valabile, a declarat senatorul UDMR Tanczos Barna.

„Din moment ce înțelegerea de ieri nu mai este în picioare, din moment ce PSD a propus retragerea de pe ordinea de zi a tuturor proiectelor de legi pe care le-am stabilit ieri la discuțiile de dimineață, nu avem niciun fel de motiv să ne implicăm în această ceartă internă a PSD”, a afirmat marți parlamentarul UDMR.Întrebat dacă marți vor mai fi negocieri între UDMR și PSD, senatorul a spus că nu crede.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/live/psd-a-retras-proiectele-sustinute-de-udmr-in-parlament_362359.html#ixzz4kYmLTxjY

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.