spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava, unul din primele două din ţară care respectă normele Uniunii Europene

- Advertisement -

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că începând din această lună Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava şi aeroportul din Timişoara sunt primele două aeroporturi din ţară certificate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română pentru respectarea cerinţelor stabilite prin Regulamentul UE nr. 139/2014.

Gheorghe Flutur a explicat că noul certificat atestă faptul că Aeroportul Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava îndeplineşte cerinţele de fond şi cele esenţiale privind aerodromurile, stabilite de Regulamentul (UE) 216/2008 şi regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul (UE) nr. 139/2014. Flutur a precizat că obţinerea acestui certificat atestă caracteristicile pistei de aterizare-decolare cu cod de referinţă 4D, operarea în condiţii de vizibilitate redusă, dar şi existenţa unui sistem de management conform normelor Agenţiei Europene Privind Siguranţa Aviaţiei Civile – EASA.

„Am satisfacţia de a fi putut contribui, împreună cu colegii mei, la accesarea de fonduri pentru implementarea proiectului <Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS>. Obiectivul principal al acestui proiect de finanţare a fost modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii aeroportuare de la Aeroportul Internaţional <Ştefan cel Mare> Suceava pentru a putea asigura servicii de trafic aerian în condiţii de maximă siguranţă şi securitate, conform reglementărilor naţionale şi internaţionale din domeniul aeronautic. În plus, categoria 4D a aerodromului dovedeşte că la Suceava pot ateriza aeronave de mari dimensiuni, precum Airbus A310 sau Boeing 767”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-06-19/Aeroportul-Stefan-cel-Mare-Suceava-unul-din-primele-doua-din-tara-care-respecta-normele-Uniunii-Europene#ixzz4kWkaC9wn
Follow us: @monitorulsv on TwitterMonitorul.de.Suceava on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.