spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Iohannis, la întâlnirea cu Merkel: Avem o criză în interiorul coaliției. Am cerut soluții urgente

- Advertisement -

Angela Merkel şi Klaus Iohannis au vorbit la Berlin despre criza politică din România. Liderul român a încercat să-l convingă pe cancelarul Germaniei că România este stabilă şi că probleme sunt doar în interiorul coaliţiei PSD-ALDE.

”Relația cu Germania este nu doar una de importanță strategică, ci și una privilegiată. Una dintre cele mai bune relații pe care le avem. Merkel și cu mine ne-am propus să îmbunătățim această relație.

Germania a rămas cel mai important partener comercial pentru România, cu creșteri constante de peste 10% în ultimii ani. Arată că suntem apropiați nu doar politic, ci și economic. Importanța minorității germane din România și a comunității românești din Germania contribuie semnificativ la întărirea acestui pod între națiuni”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a menționat că a discutat cu Angela Merkel și despre proiectul Uniunii Europene.

”Suntem de părere că este valoros proiect, că trebuie consolidat și îmbunătățit. Trebuie să găsim căile cele mai bune pentru a asigura securitatea spațiului european și pentru a găsi cele mai bune căi pentru a face UE mai eficientă”, a arătat Iohannis.

Printre temele de discuție s-a regăsit și problema aderării României la Spațiul Schengen. Cancelarul german l-a încurajat pe Klaus Iohannis să continue discuțiile și cu alti parteneri, a afirmat acesta.

”Când vom avea noi președinția UE, vor apărea teme grele. Se va finaliza Brexit-ul”, a mai amintit Iohannis.

De asemenea, președintele a precizat că a discutat cu cancelarul german și despre relația transatlantică, relatându-i pe scurt despre vizita pe care a efectuat-o recent în SUA.

sursa: https://www.realitatea.net/pre-edintele-iohannis-se-va-intalni-cu-cancelarul-angela-merkel_2075091.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.