spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Congresul PNL, pus în umbră de mega-scandalul din PSD. Liberalii aleg între Orban și Bușoi

- Advertisement -

Congres PNL. Liberalii se reunesc în Congres, sâmbătă, la Romexpo, pentru alegerea unui nou preşedinte al PNL, funcţie pentru care candidează Cristian Buşoi şi Ludovic Orban.

Update 11.20 Lucrările Congresului au început la ora 11.00

În cadrul Congresului PNL, la care vor participa aproximativ 5.000 de delegaţi, vor fi organizate alegeri pentru preşedinţia partidului, prin vot asupra moţiunilor prezentate de candidaţi, precum şi pentru preşedinţii Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori (CNRC) şi Comisiei de Arbitraj (CA).

La Congresul PNL sunt invitaţi să susţină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi. De asemenea, vor susţine discursuri preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, şi preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

Congres PNL. Ludovic Orban a fost primul care şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL, însă, potrivit tragerii la sorţi, el îşi va susţine moţiunea „PNL – Forţa Dreptei” – după Cristian Buşoi, care candidează cu moţiunea „PNL – partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată şi puternică”.

Congres PNL. Într-un interviu acordat Agerpres, Ludovic Orban spunea că este sprijinit de 40 de filiale liberale pentru şefia PNL şi că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis cu privire la candidatura sa. Liberalul mai spunea că îi susţine pentru echipa sa de prim-vicepreşedinţi pe Ilie Bolojan, Mircea Hava, Raluca Turcan şi Iulian Dumitrescu.

sursa: https://www.realitatea.net/congresul-pnl-pus-in-umbra-de-mega-scandalul-din-psd-liberalii-aleg-intre-orban-sau-bu-oi_2074661.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.