spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Mersul pe bicicletă, sport periculos pe şoselele judeţului: 60 de accidente cu biciclişti, în cinci luni

- Advertisement -

O analiză a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava privind accidentele în care sunt implicaţi bicicliştii scoate în evidenţă numărul foarte mare al evenimentelor rutiere în care cad victime aceştia, în 2017 fiind continuat din păcate trendul din ultimii ani, mai mult, acesta fiind chiar în creştere. În primele cinci luni ale acestui an, bicicliştii au fost implicaţi în 60 de accidente rutiere, opt dintre ele fiind încadrate la accidente grave, soldate cu doi morţi şi şase răniţi grav.

Profilul biciclistului victimă în accidente este următorul: are o bicicletă veche, de regulă este din mediul rural, nu are cunoştinţe de legislaţie, iar adesea este şi băut. O imagine nu tocmai măgulitoare, dar reală, care trebuie însă delimitată de cea a bicicliştilor care circulă echipaţi corespunzător şi respectă regulile minime de circulaţie.

Bicicliştii, victimele propriilor erori, în majoritatea cazurilor

Având în vedere că pe perioada sezonului cald şi a vacanţei de vară numărul bicicletelor din trafic este în creştere, poliţiştii au demarat o campanie prin care speră să mai reducă din accidente.

Comisarul Ionuţ Epureanu, coordonatorul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Suceava, a declarat că cele 60 de accidente rutiere cu biciclişti din perioada 1 ianuarie – 31 mai a.c. sunt cu 6 în plus faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Singurul aspect pozitiv este că numărul de biciclişti decedaţi a scăzut de la trei la doi.

„De remarcat că în 52 de cazuri vina pentru producerea accidentelor a fost a bicicliştilor, inclusiv în cazul celor două accidente mortale. Cele mai multe accidente rutiere s-au produs pe raza de competenţă a Poliţiei municipiului Suceava, a Poliţiei municipiului Rădăuţi şi a Poliţiei oraşului Vicovu de Sus”, a declarat comisarul Epureanu.

Nu puţine sunt cazurile în care bicicliştii au suferit leziuni grave după ce pur şi simplu au căzut pe carosabil ori s-au izbit în maşini.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-06-16/Mersul-pe-bicicleta-sport-periculos-pe-soselele-judetului-60-de-accidente-cu-biciclisti-in-cinci-luni#ixzz4k9a6CdX1
Follow us: @monitorulsv on TwitterMonitorul.de.Suceava on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.