spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

PSD caută premier, deși Grindeanu nu a demisionat! Comitetul Executiv se reunește din nou

- Advertisement -

Social-democrații se reunesc din nou, joi, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD, pentru a discuta despre o nouă propunere de premier, în condițiile în care Sorin Grindeanu a rămas fără sprijin politic, a anunțat liderul partidului, Liviu Dragnea.

Potrivit acestuia, alegerile au fost câștigate de PSD și ALDE și în continuare majoritatea este aici. „Un prim-ministru este legitim cât timp are sprijinul politic al formațiunilor care l-au votat. În acest moment, PSD și ALDE, care l-au propus prim-ministru, au acordat sprijin politic și l-au votat în Parlament, au retras acest sprijin”, a precizat Dragnea, într-o conferință de presă, la finalul CExN al PSD, relatează AGERPRES.

El a subliniat că nu se mai poate vorbi despre un guvern atât timp cât miniștrii acestuia și-au prezentat demisia.

„Nu prea mai putem vorbi de un guvern — toți miniștrii și-au prezentat demisia. (…) Și constituțional și politic vorbind, sper ca dl. Sorin Grindeanu să nu se agațe de această procedură, pentru că nu mai are guvern. Noi am mai adoptat o decizie astăzi, la sugestia unor colegi, o hotărâre prin care s-a decis că orice membru PSD care ar intra într-un guvern care nu mai are susținerea PSD își pierde calitatea de membru. Deci noi, practic, discutăm de un Cabinet care nu mai are membri și de un prim-ministru care sper că ia act de deciziile politice adoptate de forurile statutare care i-au și dat sprijinul politic. Mâine intenționăm să convocăm din nou un Comitet Executiv Național ca să discutăm împreună cu colegii de la ALDE despre o propunere de prim-ministru care să fie înaintată președintelui Iohannis”, a arătat președintele PSD.

Întrebat cum va proceda dacă Grindeanu „se agață de această funcție” și dacă PSD va merge pe o moțiune de cenzură, Dragnea a spus: „Încă sper că nu se continuă situația asta, care n-are niciun fel de explicație politică”.

sursa: https://www.realitatea.net/dragnea-joi-vom-convoca-un-nou-cexn-al-psd_2073784.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.