spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Clasament al UNICEF privind BUNĂSTAREA copiilor din întrega lume. Pe ce loc se află România

- Advertisement -

Țările din Nordul Europei, Germania și Elveția se află în fruntea unui clasament al țărilor industrializate în ceea ce privește progresul înregistrat în asigurarea bunăstării copiilor, mult în fața SUA, în timp ce ultimele trei locuri sunt ocupate de România, Bulgaria și Chile, informează un raport al UNICEF dat publicității joi.

Cele trei țări din coada clasamentului — România, Bulgaria și Chile — au un venit pe cap de locuitor inferior celui din alte țări din lumea industrializată, subliniază bilanțul realizat de centrul de cercetare Innocenti al UNICEF.

Însă „poziția slabă” a unor țări precum SUA (37 din 41) și Noua Zeelandă (34) „demonstrează că un venit național ridicat nu este suficient pentru a garanta rezultate bune în termeni de bunăstare a copiilor”, subliniază autorii. Slovenia (locul al 9-lea) depășește cu mult țările mai bogate, în privința a numeroși indicatori.

În plus, notează raportul, Japonia, SUA și Canada sunt printre țările cu cele mai puțin eficiente politici sociale și de impozitare în sensul reducerii sărăciei în rândul copiilor, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Ministerul Muncii va înfiinţa Avocatul Copilului până la sfârşitul anului

Franța, pe locul al 19-lea, se află la rândul său în treimea de țări cu rezultate medii.

Clasamentul care compară 41 de țări din Uniunea Europeană (UE) și Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) a fost stabilit în funcție de nouă criterii, care figurează printre obiectivele de dezvoltare durabilă definite în 2015 de Organizația Națiunilor Unite — reducerea sărăciei și a foametei, asigurarea unei bune sănătăți și a bunăstării, accesul la o muncă decentă și la creștere economică, reducerea inegalităților, etc.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/clasament-al-unicef-privind-bunastarea-copiilor-din-i-ntrega-lume-pe-ce-loc-se-afla-romania_361559.html#ixzz4k3jj2UF2

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.