spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

PSD i-a retras sprijinul politic lui Sorin Grindeanu

- Advertisement -

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, să-i retragă sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Social-democrații s-au reunit în şedința în care au decis soarta Guvernului Grindeanu, la ora 16.00. Cu doar o oră înainte, Liviu Dragnea i-a convocat pe toti miniștrii PSD din Guvernul Grindeanu la o întâlnire la sediul grupului din Camera Deputaților, potrivit unor surse din partid. Dragnea a avut înainte o întâlnire și cu Călin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, tot la Parlament. Până la ora 18.50, miniștrii au demisionat la cererea partidului, cu excepția a trei dintre ei, iar ALDE a votat pentru retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu. La ora 21.00, Sorin Grindeanu a plecat din ședință, grăbit, după ce colegii săi de partid au criticat Guvernul.

UPDATE 21.45: PSD a decis să-i retragă sprijinul politc prim-ministrului Sorin Grindeanu.

UPDATE 20.53. Premierul Sorin Grindeanu a părăsit ședința PSD. Acesta a refuzat sa facă declarații. A spus că va face declarații de la Guvern adăugând: ”Nu a existat niciun vot. Aștept decizia patidului la Guvern”.

Update 20.20. Mihai Fifor a ieșit din sală și a spus că ședința nu s-a reluat încă.

Update 19.40: Liderii PSD au luat o pauză. Anunțul a fost făcut de către Gabriela Firea, care a ieșit din sală. Potrivit unor surse, Grindenau a spus în ședință că nu demisionează.

Update 19.20. Un lider de filială județeană, prezent la ședință a declarat că până acum PSD nu a cerut demisia miniștrilor și nici nu a anunțat cu retragerea sprijinului politic pentru Guvern. Potrivit unor surse, Viorel Ștefna a avut o dispută cu Darius Vâlcov, în ședință.

Update 18.20 Același surse anunță că ALDE a votat pentru retragerea sprijinului politic pentru Guvernul Grindeanu.

Update 18.02. Potrivit unor surse din ședință, mai mulți miniștri au demisionat la cererea conducerii partidului, dar unii dintre ei au refuzat să o facă, mai exact, trei dintre ei. Printre ei: Tudorel Toader, ministrul Justiției, Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, și Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor, apropiat de Sorin Grindeanu.

sursa: https://www.realitatea.net/se-decide-soarta-guvernului-grindeanu-cex-cu-demisiile-pe-masa_2073458.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.