spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Klaus Iohannis se va întâlni cu Angela Merkel şi Emmanuel Macron

- Advertisement -

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei, Mădălina Dobrovolschi a făcut declaraţii la Palatul Cotroceni. Luarea de poziție vine în momentul în care liderul PSD Liviu Dragnea ar dori debarcarea premierului Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria, iar președintele Iohannis ar trebui să aibă o reacție în acest conflict. Aceasta a anunţat că preşedintele se va întâlni în luna iunie cu Angela Merkel, Emmanuel Macron şi premierul Luxemburg-ului.

Vom reda cele mai importante declaraţii ale sale:

„Pe ziua de 16 iunie, preşedintele îl va primi la Cotroceni pe premierul Luxemburgului, Javier Bettel, pe 17 iunie vor merge impreuna la Sibiu. Un alt eveniment important 19-21 iunie, Klaus Iohannis se va intalni cu Angela Merkel si presedintele Germaniei”, a spus aceasta.

Totodată, pe 22-23 iunie preşedintele se va afla la reuniunea de vară a Consiliului European, la Bruxelles, unde se va întâlni şi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

Anunţul vine după ce Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Donald Trump, în SUA. Vizita preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii, al cărei punct culminant a fost întrevederea cu omologul său american Donald Trump şi conferinţa de presă comună, e considerată un succes atât de analiştii politici interni, dar şi de publicaţiile internaţionale, mai ales după ce liderul de la Casa Albă a subliniat că SUA şi NATO vor acţiona în caz de agresiune asupra unui stat al Alianţei”.

Publicaţia americană „BuzzFeedNews“ a lăudat faptul că un jurnalist român a reuşit ceea ce n-au reuşit liderii europeni: să-l facă pe Donald Trump să dea sigurări că SUA va reacţiona în cazul în care un aliat NATO va fi atacat.

sursa: https://www.realitatea.net/madalina-dobrovolschi-purtatorul-de-cuvant-al-lui-klaus-iohannnis-face-declaratii_2073205.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.