spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Diana Savin – bijuteria din coroana lui Dimitrie Cantemir

- Advertisement -

FELICITÃRI…Cu media 9,95, Diana Savin este cu adevãrat una dintre cele mai bune eleve de clasa a VIII-a din judetul Vaslui. De la pãrinti, la profesorii si colegi, cu totii au aplaudat-o în cor la Cursul Festiv al generatiei 2013-2017 a Scolii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” din Vaslui. Din pãcate, o singurã medie de nota 9 a tinut-o departe de media maximã. Cu toate astea, Diana nu este afectatã si priveste cu nerãbdare în viitor, la noua viatã de licean. “Vreau sã merg la Liceul ‘Emil Racovitã’ pentru cã, din câte am auzit de la prieteni, e foarte bine acolo”, ne-a povestit Diana.

O zi emotionantã pentru elevii claselor a VIII-a de la Scoala Gimnazialã “Dimitrie Cantemir” din Vaslui. Acestia au îmbrãcat robele de absolventi si au încântat profesorii si pãrintii prezenti cu mici poezii jucãuse inspirate din amintirile anilor de scoalã, de profesori si de prieteniile formate. Directorul scolii si profesorii au adus aminte tuturor momentele cele mai dragi alãturi de copiii pe care i-au format timp de patru ani, dar au si adãugat vorbe de duh pentru copiii ce îsi vor lua zborul de pe bãncile scolii. “Voi ati redefinit notiunea de elevi. Am construit în acesti ani un parteneriat de duratã prin care ati devenit mai buni. Învãtãtura fãcutã de scoalã si profesori, pãrinti, oferind resursele, timpul si cunostintele noastre, metri cubi de rãbdare si exgentã, va da roade pe viitor”, a spus directorul Scolii Gimanziale “Dimitrie Cantemir”, Petru Asmarandei. La finalul cursului festiv a fost rândul elevilor sã îi premieze cu diplome pe profesorii lor dragi si au urmãrit împreunã filmuletele cu amintiri ale copiilor, moment ce a adus lacrimi în ochii elevilor, pãrintilor, cât si a profesorilor.

Diana Savin, cea mai bunã dintre cei buni

“Nu va face nimeni ce ai fãcut tu pentru aceastã scoalã”, astfel i-a multumit dir. Petru Asmarandei “bijuteriei” scolii sale, pentru munca depusã din clasa a V-a si pânã acum. Diana Savin meritã titlul de “Bijuteria din coroana lui Dimitrie Cantemir”. Aceasta a reusit sã termine clasele V-VIII clase cu media 9, 95, lucru realizat de foarte putini elevi, îmbinând iubirea pentru învãtãturã cu viata socialã si pasiunea pentru chitarã si desen. Pe viitor tânãra absolventã doreste sã intre în lumea antreprenoriatului sau, cum a spus ea: “Vreau sã fiu o bussines woman”. “Sunt foarte mândrã de media pe care am obtinut-o .Din pãcate, o medie de 9 la chimie m-a tinut departe de media 10. Mai departe vreau sã merg la Liceul ‘Emil Racovitã’ pentru cã, din câte am auzit de la prieteni, e foarte bine acolo, profesorii sunt foarte buni, iar elevii sunt si ei buni. Cu toate cã îmi place Limba Românã foarte mult, as vrea sã merg la un profil real, Stiinte ale Naturii sau Matematicã-Informaticã. Pe viitor vreau sã merg la Iasi, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuzã”, sã studiez despre afaceri, pentru cã vreau sã devin o femeie de afaceri. Dar pânã atunci astept sã vinã vacantã, sã mã relaxez cu prietenii mei si sã mã bucur de pasiunile mele: chitara si desenul”, ne-a povestit Diana. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.