spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Peste douã mii de copii si-au demonstrat talentul la Festivalul ”Prietenia”!

- Advertisement -

SPECTACOL…Sfârsitul de sãptãmânã a fost unul magic pentru cei douã mii de copii ce au urcat pe scena Teatrului de Varã în cadrul Festivalul – concurs international de Gimnasticã si Dans “Prietenia”. Evenimentul aflat la cea de-a 33-a editie a adunat trupe de dansatori din toate colturile lumii, ce au adus culoare, bunã dispozitie si energie, prin coregrafiile lor, fiind recompensati cu aplauze, iar la final cu câte o cupã înmânatã profesorilor coordonatori. Nu au existat învingãtori sau învinsi, ci doar zâmbete si amintiri frumoase în rândul micutilor ce au participat la evenimentul cu o traditie ce a adus fericire atâtor generatii. În acest weekend a fost si prima iesire publicã a noului Prefect al Judetului Vaslui, Eduard Popica. Acesta a întâmpinat concurentii în cadrul prezentãrii participantilor. “Bun venit, tuturor participantilor în Vaslui! Vã doresc o sedere plãcutã si sã plecati cu cele mai frumoase amintiri. Multumesc pentru invitatie si sunt onorat sã fiu în mijlocul vostru, la un eveniment cu traditie, care a devenit un brand national. Succes tuturor, iar cel mai bun sã cîstige”, a spus prefectul Eduard-Andrei Popica.

Sâmbãtã dimineatã, participantii, mii de copii îmbrãcati în tinutele de scenã, au purtat mândri pancartele nu numele judetelor de provenientã precum si steagurile tãrilor de care apartin. Festivitãtile de deschidere au continuat cu mesajul oficialilor vasluieni: Eduard Popica, prefectul judetului Vaslui, Dragos Cazacu, viceprimarul municipiului Vaslui, si reprezentantul ISJ Vaslui, prof. Cristi Ciubotaru. “As dori sã urez bun venit tuturor celor prezenti astãzi în Piata Civicã. Primãria Municipiului Vaslui vã salutã în tot ceea ce faceti, vã dorim mult succes si sperãm cã vã veti simti bine în comunitatea noastrã”, a spus viceprimarul municipiului Vaslui, Dragos Cazacu. Festivitatea de deschidere a fost urmatã de începerea oficialã a concursului, pe scenã urcând concurenti din toate judetele tãrii, dar si din Bulgaria, Ucraina, Republica Moldova, Australia si Venezuela. Acestia din urmã si-au prezentat momentele pe un ecran urias montat deasupra scenei. Tot sâmbãtã, de la ora 17.00, concurentii care urcaserã pe scenã au putut încânta din nou vasluienii pe scena din Parcul Copou în cadrul spectacolului “Dansul uneste oamenii!”.

Premiati cu cupe si amintiri

Duminicã, toti participantii au fost premiati cu cupe si diplome, nefiind învingãtori sau învinsi, ci doar voie bunã si amintiri frumoase. Festivitatea de premiere a fost condusã de prof. Anusca Doglan, cea care a pus bazele acestui festival, ajuns traditie si un reper cultural în judetul Vaslui. “Multumim tuturor cã ne-ati onorat cu prezenta si aplauzele dumneavoastrã, de asemenea multumim tuturor celor care s-au implicat si ne-au ajutat sã vedem copilasii nostri frumosi într-un asemenea cadru, pe care nici unul dintre ei nu îl va uita”, a spus prof. Anusca Doglan, initiatorul festivalului “Prietenia”. Festivalul a fost încheiat de cele mai populare grupuri ce au urcat pe scenã în ziua precedentã. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.