spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Profesorii vor intra luni în GREVĂ. Cadrele didactice, nemulţumite de Legea salarizării

- Advertisement -

Profesorii de la şcolile din Sectorul 6 al Capitalei, membri ai Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), vor intra, luni, în grevă, nemulţumiţi de Legea salarizării, a declarat, duminică, pentru News.ro preşedintele FSLI, Simion Hăncescu, precizând că încă nu s-a luat o decizie la nivel naţional privind organizarea unui protest, în condiţiile în care nu a fost centralizată situaţa de la toate filialele.

Simion Hăncescu a precizat că profesorii din unităţile de învăţământ din Sectorul 6 al Capitalei vor intra în grevă, urmând ca sindicatele din celelalte zone ale ţării să decidă luni ce formă de protest vor aborda.

Profesorii sunt nemulţumiţi de poziţionarea salariaţilor din învăţământ în partea inferioară a grilei de salarizare, de neacordarea majorării de 20% anunţată în programul de guvernare, lipsa din bugetul pe 2017 a sumelor necesare pentru plata sentinţelor judecătoreşti, neadoptarea de către Parlament a iniţiativei legislative privind posibilitatea pensionării cadrelor didactice cu trei ani înainte de împlinirea vârstei, fără diminuarea cuantumului pensiei, dar şi de „modul de calcul abuziv al drepturilor salariale suplimentare pentru personalul din învăţământ”.

În judeţul Arad, majoritatea profesorilor au optat pentru grevă şi boicotarea examenelor naţionale desfăşurate în această perioadă. Dintre cei peste 6.100 de angajaţi ai sistemului de învăţământ din judeţ, 5.350 sunt membri ai Sindicatului Democratic din Învăţământ (SDI), iar 80 la sută au fost consultaţi, până vineri seară, în cadrul unui referendum privind eventualitatea declanşării grevei.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/profesorii-vor-intra-luni-in-greva-cadrele-didactice-nemultumite-de-legea-salarizarii_360863.html#ixzz4jiMKrS3A

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.