spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

ALEGERI LOCALE PARŢIALE. Se aleg 49 de primari în localităţi importante. Craiova, printre acestea

- Advertisement -

Primarii a 49 de localităţi din România urmează să fie aleşi duminică, după ce funcţiile au rămas vacante ca urmare a demisiilor unor titulari, situaţiilor de incompatibilitate, invalidării mandatelor sau a decesului. Printre aspianţi se află ingineri, profesori, mecanici, dar şi un agent de pază, anunță Mediafax.

Craiovenii vor decide, pe 11 iunie, cine va fi noul primar al oraşului, funcţia rămânând liberă după ce primarul ales în 2016, Lia Olguţa Vasilescu, a demisionat când a fost numită ministru al Muncii şi Justiţiei Sociale.

Opt candidaţi s-au înscris în competiţia electorală, printre ei fiind o singură femeie.

Partidul Social Democrat (PSD) mizează pe Mihail Genoiu, fost viceprimar şi primar interimar al oraşului până la depunerea candidaturii pentru alegerile din 11 iunie. La scrutinul din iunie 2016, Genoiu a fost ales în consiliul local de pe listele alianţei PSD+UNPR, iar după ce Olguţa Vasilescu a plecat în Guvern el a ocupat funcţia de primar interimar.

Partidul Naţional Liberal (PNL) îl are drept candidat la funcţia de primar al municipiului Craiova, pe senatorul Mario Ovidiu Oprea, liderul liberalilor din această cameră a Parlamentului. Mario Ovidiu Oprea este membru PNL din 1990 şi senator din anul 2004.

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) trimite în competiţia electorală pentru Primăria Craiova o femeie. Este vorba despre Anişoara Stănculescu, preşedinte ALDE Craiova, şi director al Cancelariei Prefectului până la depunerea candidaturii la Primărie.

USR îl are drept candidat pe deputatul de Dolj Adrian Prisnel, iar Partidul Noua Românie pe Sorin Preda Nica, care în 2016 a candidat pentru un post de senator în Gorj, în timp ce candidatul PMP este Dumitru Călina, de profesie inginer.

Pentru funcţia de primar al Craiovei s-au înscris şi doi independenţi, respecctiv un fost consilier ALDE şi decanul Baroului Dolj.

sursa: https://www.realitatea.net/alegeri-locale-partiale-se-aleg-49-de-primari-in-localitati-importante_2072387.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.